banner2
Öne Çıkanlar Harran Üniversitesi Şanlıurfaspor ak parti Urfa Haber Urfa

Göbeklitepe’de Muhteşem Konser

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Ahengi Grubu, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Şanlıurfalı sanatçı Mehmet Özbek’in Göbeklitepe’de sunduğu Senfonik Urfa Türküleri Konseri büyük beğeni topladı. 7’den 70’e her yaştan vatandaşın katılım gösterdiği konser Göbeklitepe Amfi alanında gerçekleştirildi. Konser öncesi tüm katılımcıları selamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa’nın bir müzik şehri olduğunu söyledi.
Akademik anlamda 63 bildiri sunumunun yapıldığı 2018 Uluslararası Geçmişten Günümüze Urfa’da Müzik Sempozyumu ile Şanlıurfa’nın yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyeni buluşturduğunu sözlerine ekleyen Başkan Nihat Çiftçi, müzik alanında çalışmalarının devam edeceğini belirtti.
Daha sonra sahneye alkışlar eşliğinde Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Ahengi Grubu ve Şanlıurfalı sanatçı Mehmet Özbek geldi. Şanlıurfa’da, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi sayesinde müzik olarak çok büyük gelişmeler yaşandığını söyleyen sanatçı Özbek, emeklerinden dolayı Başkan Çiftçi’ye teşekkür etti.
Şanlıurfa yöresine özgü türkülerin seslendirildiği konser vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Konser türkülerin seslendirilmesi ve katılımcılara plaketlerinin verilmesi ile devam etti.

TARİHİN SIFIR NOKTASINDA MİNİ KONSER
Konserin sona ermesi ile birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Ahengi Grubu, bu kez Göbeklitepe kalıntılarının yer aldığı alanda bu kez mini bir konser verdi. Konser, tarihi kalıntıları görmeye gelen vatandaşlara gözül anlar yaşattı. Urfa ahengi eserinin seslendirildiği mini konser, yerli ve yabancı turistlerden de tam not aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.