banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Göbeklitepe'de Kaybolan Heykel Bulunamıyor!


Hz. Adem ile Hz. Havva’nın yaşadığı yer olarak gündeme gelen Göbeklitepe’de, 1995 yılında Alman Arkeoloji Enstitüsü’nden (DAI) Prof. Dr. Klaus Schmidt başkanlığında kazılara başlandı.

11 BİN 500 YILLIK HEYKEL ÇALINDI
Her gün onlarca yerli ve yabancı turistin de ziyaret ettiği Göbeklitepe’de, 2010 yılı 2’nci kazı dönemi içerisinde 26 Eylül günü yapılan çalışmalarda 40 santim boyunda Neolitik Dönem’e ait olduğu tahmin edilen taştan yapılmış insan başı üzerinde ayaklı hayvan figürlü heykel bulundu. Arkeologları heyecanlandıran 11 bin 500 yıllık heykelin, 1 gün sonra çalındığı ortaya çıktı. Kazı ekibini şok eden hırsızlık olayı güvenlik güçlerine bildirildi.

O günden beri yapılan çalışmalardan bir netice alınmadı.

konuyla ilgili olarak Emniyet güçleri ilgilendiklerini belirten kazı ekibi; "Heykel henüz bulunamadı ama ümidimiz biran önce ortaya çıkması... güvenlik tedbirlerini arttırdık ve bu yıl bazı ek tedbirler de alacağız...bu üzücü olayı bir daha yaşamak istemiyoruz" dediler.

2012 İKİNCİ ETAP KAZI ÇALIŞMALARI BAŞLADI.

Her yıl 2 etap halinde yapılan kazı çalışmalarına 06.09.2012 tarihinde başladıklarını belirten kazı ekibi; "2012 yılı ikinci dönem kazı çalışmalarına başladık....03.11.2012 tarihine kadar çalışmalarımız devam edecek...kazı ekibimiz 06.00-14.00 saatleri arasında kazı alanında 14:00 den sonra Urfa 'da kazı evinde bulunacak...kazı alanı güneşin doğuşu ve güneşin batışı arasında herzaman ziyaret edilebilir" denildi.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.