banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Göbeklitepe Yine Ziyarete Kapatılıyor

 Şanlıurfa’nın yaklaşık 12 kilometre kuzeydoğusunda, Tek Tek Dağları’nın üzerinde bulunan Göbeklitepe bulunduğu yer itibariyle “Bereketli Hilal” olarak bilinen coğrafyanın, Fırat ve Dicle nehirleri ile filizlenen Mezopotamya’nın bir parçası. Bereketli Hilal, tarihteki ilk kentlerin, bürokrasinin, yazının ve devletin ortaya çıktığı, başka bir deyişle uygarlığın başlangıç noktası. Büyük bir organizasyon ve hayal gücünün eseri olan Göbeklitepe bu büyüklükteki en eski anıt, ilklerin ötesinde, birçok anlamda tarihin sıfır noktasını oluşturuyor. Doğuş Grubu’nun öncülük ettiği proje kapsamında geçtiğimiz aylarda kapatılmıştı.

8 EKİM’DEN İTİBAREN ZİYARETE KAPATILACAK

Edinilen bilgiye göre, 8 Ekim’den itibaren Göbeklitepe’deki çalışmalar nedeniyle kapatılacağı öğrenildi.(Ruha Haber Ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kıllıbey 6 yıl önce

Aylarca kapali kaldiginda cati yapilamamis mi? Hemen genis kapsamli bir sorusturma baslatilmali