banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Göbeklitepe Resim Sergisi Açıldı

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce organize edilen “Peygamberler Şehri Şanlıurfa 6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında Belediye Sergi Salonu’nda Göbeklitepe Resim Sergisi açıldı.

        Sergi açılışının ardından Şair Nabi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta Prof. Dr. Klaus Schmidt tarafından katılımcılara Göbeklitepe ile ilgili önemli bilgiler verildi.

     Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Tarihi Kentler Birliği Danışman Kuruluşu Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve Göbeklitepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Klaus Schmidt diğer davetlilerin katılımıyla açılan Göbeklitepe sergisinde dünya basınında geniş yer almış yazılar ve 18 adet resme yer verildi.

     Eserleri büyük bir dikkatle inceleyen Belediye Başkanı Fakıbaba ile diğer davetliler ardından Şair Nabi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Göbeklitepe Konferansı’na katıldılar.

    Göbeklitepe Kazı Başkanı Berlin Alman Arkeoloji Enstitüsü`nden Prof. Dr. Klaus Schmidt tarafından gerçekleştirilen konferansta Göbeklitepe’nin coğrafi konumu, kazılar ve dünya tarihindeki önemine değinildi.

    Konferansın sonunda Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Göbeklitepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Klaus Schmidt’ e sergi ve konferansında sunduğu bilgiler dolayı Şanlıurfa Belediyesi adına bir şükran plaketi sundu.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.