banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Göbeklitepe Resim Çalıştay Artist Dergisinde

Sanat alanında yayın yapan Artist Modern Dergisi, Temmuz-Ağustos 2010 sayısında Şanlıurfa Belediyesi’nin ev sahipliğinde 24-31 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Göbeklitepe Resim Çalıştayı”na geniş yer verdi.

    Ebru Nalan Sülün tarafından kaleme alınan “Bir Sanat Bir Tarih İmecesi” başlıklı geniş yazıda arkeoloji ve sanat birlikteliğinin güzel bir örneği olarak okuyuculara aktarılan “Göbeklitepe Resim Çalıştayı”nda yaşananlara değinildi.

    Ev sahipliğinden ötürü Şanlıurfa Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya, girişimlerinden dolayı Şanlıurfalı Ressam Hasan Rastgeldi’ye minnettarlık duyduğunu ifade eden Ebru Nalan Sülün yazısının devamında “Göbeklitepe Resim Çalıştayı”nın Şanlıurfa gibi tarihi dokuya sahip bir kentte yapılmasının yerinde bir karar olduğuna dikkat çekiyor.

    Son yıllarda tüm dünyanın dikkatlerini üzerine çeken Göbeklitepe’nin neolitik dönem ile ilgili hafızaları değiştirecek çok iddialı buluşları içersinde barındırdığına dikkat çeken Sülün yazısının devamında Klaus Schmidt’in Göbeklitepe hakkındaki aktardığı bilgilerine geniş yer vermiş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.