banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Gezici Sinema Kubacık köyünde perdelerini açtı

GAP Eylem Planı çerçevesinde sosyal gelişimin sağlanmasına yardımcı olmak üzere oluşturulan sosyal destek programı (SODES) kapsamında, ŞURKAV (Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı) tarafından alınan “Gezici Sinema” köy köy dolaşarak çocukları sinema ile buluşturuyor.
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in talimatları ile gerçekleştirilen proje sonucu hizmet vermeye başlayan Gezici Sinema son olarak Şanlıurfa merkeze bağlı Kubacık köyünde perdelerini açtı. 10 derslikli Kubacık ilköğretim okulunda öğrencilerle buluşan gezici sinema kurtuluş savaşını anlatan “120“ adlı filmi çocuklara izlettirdi.
Çocukların büyük sevgi gösterileri ile karşıladığı gezici sinema otobüsü sinemaya gidemeyen ve sinema salonlarına ulaşma sıkıntısı yaşayan çocukların keyifli bir zaman geçirmesini sağlıyor.
Kubacık Taşımalı İlköğretim Okulu’nda da ilk kez sinema heyecanı yaşayan çocukların sevinçleri yüzlerine yansıdı. Büyük bir dikkatle filmi izleyen çocuklardan bazılarının zaman zaman duygulandığı gözlerden kaçmadı. Öğrenciler kadar okul müdürü ve öğretmenler de 120 filmini izlerken, burada öğrencilere ŞURKAV görevlileri tarafından meyve suyu ikramı da yapıldı.
Filmin sona ermesi ile duygularını dile getiren öğrenciler “Köyümüzde zaman zaman TV izlemekte bile zorlanıyoruz ama hayatımızda hiç sinemaya gitmedik ve bu ortamı yaşamadık. Bize bu imkânı yaşatan sayın valimize ve ŞURKAV yetkililerine teşekkür ediyor, bunun bir kez daha köyümüze gelmesini istiyoruz” dediler.
Proje kapsamında gerek il merkezindeki dezavantajlı kesimlere, gerekse köylerdeki halkı sinemayla buluşturmak amacıyla, bir yarım otobüs satın alınmış ve içerisine 147 ekran televizyon ve ses sistemi takılmıştır.  
Öte yandan Gezici Sinema daha öncede okulların açılmasıyla birlikte merkeze bağlı Yardımcı, Kısas, Konuklu, Çamlıdere, Kızlar, Karaali Haşim Açanal ve İkiağız Çamlıdere İlköğretim Okullarında öğrencilere sinema keyfi yaşattı.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.