banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Gezici Sinema Geliyor

Şanlıurfalılara yazlık sinemanın doyumsuz keyfini yaşatmayı amaçlayan ve Türk sinemasında büyük yeniliklere imza atan birbirinden güzel filmleri Şanlıurfa'da vatandaşlara ücretsiz olarak gösterecek olan Şanlıurfa Belediyesi bir ilke daha imza attı.

Şanlıurfa Valiliği Koordinasyonunda Şanlıurfa Belediyesi tarafından yürütülen SODES(Sosyal Destek Projesi) kapsamında Şanlıurfalılar bu kez "Gezici Yazlık Sinema"yla tanıştırılıyor.

Şanlıurfa'nın yaz gecelerindeki durağan sosyal yaşantısına büyük bir hareketlilik sağlayacak olan proje kapsamında 16 hafta boyunca farklı mahallelerde farklı tarihlerde birbirinden güzel film gösterimleri yapılacak. Gösterimi yapılacak filmler arasında 2009 yılında vizyona girmiş olan "Vali, Nefes, Çok Film Hareketler Bunlar, Eşref Paşalılar, Ay Lav Yu" isimli yapımlar yer alıyor.

İlk Film Gösterimi 15 Mayıs'ta Veysel Karani'de

15 Mayıs 2010 Cumartesi Akşamı Saat 20.30'da Veysel Karani Mahallesi'nde yer alan Semt Pazar Yerinde hayata geçirilecek olan "Gezici Yazlık Sinema" da ilk olarak "Vali" adlı sinema filmi gösterime sunulacak.

Yönetmenliğini Çağatay Tosun'un yaptığı, Başrollerini Erdal Beşikçioğlu, Uğur Polat, İsmail Hacıoğlu, Şebnem Dönmez, Hakan Boyav, Özgür Çevik ve Şemsi İnkaya'nın yaptığı dram türündeki film gösterimine Şanlıurfalıların büyük ilgi göstermesi bekleniliyor.

Şanlıurfa'nın sosyal yaşam düzeyinin daha da yükseltilmesi adına yürütülen bir dizi sosyal projelerin ve kültürel etkinliklerin her yıl giderek arttığını belirten Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe, "Amacımız -Gezici Yazlık Sinema- projesiyle hiç sinemaya gitmemiş olanlara bu hizmeti ayağa götürmek ayrıca açık havada film seyretmek zevkini hemşerilerimize yaşatmayı amaçlamaktır" dedi.

Gezici Yazlık Sinema Gösterimi Yer ve Tarihleri

15 Mayıs 2010 -Veysel Karani Mahallesinde Semt Pazarı Alanı

19 Mayıs 2010 - Hayati Harani Mahallesi Kadın Destek ve Eğitim Merkezi

22 Mayıs 2010 -Ulubatlı Mahallesi Çarşamba Pazarı Alanı

26 Mayıs 2010 - Haleplibahçe Belediyespor Otoparkında

2 Haziran 2010 – TOKİ Lojmanları

5 Haziran 2010 -Osmangazi Mahallesi Barış Siteleri Yanı

9 Haziran 2010 -Cengiz Topel İlköğretim Okulu Yanı

12 Haziran 2010- Ertuğrulgazi Mahallesi Tandoğan parkında

16 Haziran 2010 -Sancaktar Mahallesi

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.