banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

GELENEKSEL ALİ DEDE HAYRATI BAŞLIYOR

Karaköprü Belediyesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Geleneksel Ali Baba (Dede) Hayratı programı kapsamında bugün ilk olarak Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Şeyh Ali Dedenin kabir makamı ziyareti ile başladı.

Karaköprü Belediye Başkan Vekili Metin Baydilli, Başkan Yardımcıları Tahir Kalkan, Ömer Göçebeler, Meclis üyeleri Bekir Sıtkı Akyol, Celal Şeker, Şıh Müslüm Korkmaz, Sait Toprak, Sabri Yetim ve Müslüm Topal ile birlikte Cuma Namazı çıkışında Şeyh Ali Dede’nin kabrine gelerek dua okudular.

Karaköprü Belediye Başkan Vekili Metin Baydilli, yaptığı konuşmada; “Şanlıurfa Peygamberler, evliyalar, âlimler şehridir. Bu evliyalardan, âlimlerden biri olan Şeyh Ali Baba (Dede) gerek Şanlıurfa gerekse Karaköprü için ayrı bir öneme ve değere sahip bulunmaktadır. Şeyh Ali Baba (Dede)  Karaköprü için bereketin, huzurun, sağlığın temsilcisi durumdadır. Bu nedenle Karaköprü Belediyesi olarak her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ali Baba (Dede) Hayratını 19 Ekim Pazar günü saat 12.00’da Karaköprü Belediyesi hizmet binası bahçesinde gerçekleştireceğiz buradan tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

Karaköprü Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Ali Baba (Dede) Hayratı programı 19 Ekim Pazar günü başlıyor.

Karaköprü Belediyesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Ali Baba (Dede)  Hayratı programı kapsamında 19 Ekim Pazar günü 12.00’da Karaköprü Belediyesi hizmet binası bahçesinde yapılacak olan programda Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunacak ardından programa gelen davetlilere etli pilav ve kuru fasulye ikram edilecektir.

ŞEYH ALİ DEDE KİMDİR:

Şeyh Ali Dede 1600’lü yıllarda Şanlıurfa’ya gelir, Karaköprü’de yaşar. Sultan IV. Mehmet Han 30 Kasım 1651 tarihli bir beraat ile Ali Dede’ye bugün Karaköprü olarak bilinen beldeyi bağışlar. Hayır sahibi zat senenin belli günlerinde beldede yaşayan ve gelen misafirlere hayrat yapar. Beraatle kendisine verilen Karaköprü’nün kullanımına karşılık her yıl hayratın yapılmasını vasiyet eder.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.