banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Geleceğin Tatlısesleri

Şanlıurfa’da yeni İbrahim Tatlısesler yetişiyor. Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, kendini sıra gecelerinde yetiştirdi ancak doğup büyüdüğü topraklarda şimdilerde çocuklar, gençler Şanlıurfa Belediyesi Konservatuarının son 5 yıldır başlattığı kurslarla, keman, bağlama, ud ve kanun çalmayı ritim tutmayı öğreniyor.

Belediyenin Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği alanındaki kurslarıyla da seslerinin keşfedilmesini hedefleyen gençler ayrıca, yine belediyenin düzenlediği kurslarla tıpkı İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde olduğu gibi kendilerini tiyatro, drama alanında da yetiştiriyor.

Şanlıurfa Belediyesinin ücretsiz olarak düzenlediği kurslarda 195 kişi keman çalmayı başarmış. Bu kurslara katılarak bağlama çalmayı 281 kişi, ud çalmayı öğrenen 34 kişi, gitar çalmayı öğrenen 331 kişi bulunuyor. ,51 kişinin kanun çalmayı öğrendiği kurslarda 27 kişi de ritmi öğrenmiş.

Türk Halk Müziği kursuna katılıp başarılı olanların sayı 390 bulurken Türk Sanat Müziği Kurslarına katılıp başarılı olanların sayısı 487.

Çocuklardan Türk Halk Müziği korusu kurslarına katılan ve başarılı olan 115 çocuk arasında Şanlıurfa Belediyesi THM çocuk korusuna bile kurmuş. Çocuklar çeşitli etkinliklerde sahne alarak büyük bir beğeni de topluyor.

Şanlıurfa Belediyesi sanatın yalnızca müzik alanında kurslar düzenlemekle de yetinmiyor. Drma, Diksiyon, Tiyatro, Halk Oyunları gibi dallarda da kursları bulunuyor. Kursların tamamı ücretsiz veren Şanlıurfa belediyesi, 480 kişiye halk oyunları kursu,140 kişiye tiyatro kursu ve 120 kişiye de drama-diksiyon kursları verdi.

Şanlıurfa Belediyesi Konservatuar Müdürü İsmail Altıngöz, şuan bağlama, gitar ve keman kurslarının devam ettiğini hatırlatarak kemanda 30, bağlamada 40 ve gitarda da 50 kişinin kurs gördüğünü ifade etti. Kurslara katılıp başarılı olanlarla Türk Halk Müziği ve Türk Sanat müziği Korsu kurduklarını bu koroda esnaf, doktor, öğretmen ve çeşitli meslekten insanların bulunduğunu anlattı. Korunun etkinlikleri yılın belirli aylarında halkla buluştuğunu belirten Altıngöz, Şanlıurfa Belediyesi tiyatro ekibinin de her hafta cumartesi günleri gündüz çocuklara akşamları da büyüklere yönelik oyunlar sahnelediğini dile getirdi. Yılın yalnızca üç ayı bu ekinliğe ara verdiklerini belirten Altıngöz, tiyatro oyunlarının da halka ücretsiz izletildiğini sözlerine ekledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.