banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

Gaziantep'te turizme destek çağrısı

Gaziantep Ticaret Odasının turizm sektörünü temsil eden üç meslek komitesi, son dönemde bölgede ve sınır ülkelerinde yaşanan sıkıntıların etkilediği sektörlerin başında turizmin geldiğini ve iş hacminin önemli ölçüde daraldığına dikkat çekti.

 Son dönemde yaşanan gelişmelerin Gaziantep turizmine etkilerini tartışmak üzere gerçekleştirilen ortak toplantı da sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren rapor hazırlanacağı ve GTO Meslek komiteleri, söz konusu raporu yetkili makamlara sunacakları belirtildi.

GTO Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Acıoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Turizm, Otel, Güvenlik, Organizasyon ve Danışmanlık Faaliyetleri meslek komitelerinin başkan ve üyeleri katıldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Acıoğlu, Gaziantep turizm sektörünün yapı taşları olan oteller, seyahat acenteleri, yolcu taşımacılığı yapan firmalar ile restaurant ve lokanta sektör temsilcileri olarak bir araya gelerek içinde bulunulan durumun bir değerlendirmesi yaptıklarını söyledi.

Yaşanılan sorunlara yönelik önlemler alınarak turizm sektörünün yeniden canlandırılması için gerekli çözüm önerilerini bir araya getirdiklerini belirten Acıoğlu, sektörün canlandırılması için olağanüstü koşulların da göz önüne alınarak sektör firmalarının desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

10 maddelik çözüm önerisi

Acıoğlu, turizm sektöründeki işletmelerin istidama katkısını ve varlığını devam ettirmelerini madde madde ele aldıklarını kaydetti.

10 maddelik çözüm önerilerine de değinen Acıoğlu, istihdam desteği, SGK prim indirimi, KDV indirimi, sektöre özel ucuz kredi sağlanması, elektrik ve yakıt gibi enerjiler konusunda indirim ya da destek sağlanması, kamu kurumlarının geniş katılımlı toplantılarını Gaziantep’te organize etmeleri, özellikle yurt dışı uçuşlar olmak üzere Gaziantep bağlantılı uçuşların artırılması, kongre turizminin Gaziantep’e çekilmesi için gerekli çalışmaların yapılması, tatil günlerinin belirlenmesinde bölgesel özelliklerine göre Gaziantep ve benzeri kültür turizmi merkezilerinin de dikkate alınarak belirlenmesi şeklinde maddeleri ele aldıklarını ifade etti.

Raporu ilgili kurum ve kuruluşlarla da paylaşacaklarını söyleyen Acıoğlu, UNESCO’nun 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na giren Gaziantep’in bundan sonra turizm sektöründe çok daha etkili olması gerektiğini sözlerine ekledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.