banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Gazelhanlar Gecesinde pir anıldı

Gurup Dergâh, Halil Sezgin ile Sıra Gecesi topluluğu ve Naci Oluk’un gazelleri ve ilahilerin okunmasıyla başlayan gecede merhum Kazancı Bedih ölüm yıldönümünde birkere daha anıldı.
Gazelhanlar Gecesine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili SeydiEyyüpoğlu, AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Aydın ve Fevzi Yücetepe, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir, AK PartiKaraköprü İlçe Başkanı Faruk Badıllı, çok sayıda sanatseverler ve sanatçı yakınları katıldı.
Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce, Belediye Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Gazelhanlar Anılıyor" programında Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli’nin hazırladığı slayıtta Kel Hamza (Hamza Şenses), Demir İzzet, Mahmut Güzelgöz (Tenekeci Mahmut), Şükrü Hafız, Mukim Tahir, Halil Hafız ve Bekçi Bakır gibi ünlü gazelhanların yanı sıra Kazancı Bedih'in hayatından kesitler aktarıldı.
Müzik sunumları arasında programa katılanlara seslenen Belediye Tiyatro Gurubu Sorumlusu eğitimci Kadir Kırıcı, Sıra Gecelerinin mutlaka gelecek nesillere çok iyi anlatılması gerektiğini söyledi.
Tasavvuf musikisinin dünü ve bugünü ile ilgili kısa bir açıklamanın ardından Gurup Dergah ilahiler okudu.
Programın sonunda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, Başkan Fakıbaba’nın troleybüslerle ilgili Dünya bankasının teknik gezisine katılmak üzere Singapur’a gittiğini ve selamlarını ilettiğini hatırlatarak, “Bu kadim kent gerçekten çok önemli. Gerek kültürel miras olarak, gerek kültürel değerlen olarak önemli bir mirasa sahibiz” dedi.
Daha sonra sahneye davet edilen AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç ise, herkesi selamlayarak başladığı sözlerine, güzel bir akşam yaşadıklarını belirterek,“Öncelikle bu şehre hizmet edenlere, bütün hizmetkârlara minnet ve şükranlarımı sunuyorum, rahmetle olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşayanlara da tek tek, ayrı ayrı selam ve şükranlarımı sunuyorum. Şanlıurfa kadim bir şehir diyoruz, marka bir şehir diyoruz ve bu şehre hizmet ibadettir diyoruz. Bu şehrin insanlarına hizmet ibadet hükmündedir diyoruz. Allah’a şükür bu inançla yola çıktık. Şanlıurfalılar da her geçen gün bir vefa, kadirşinaslık sunuyorlar. Ben hepinize minnetlerimi, şükranlarımı sunuyorum, Allah razı olsun diyorum. Bu inanç ve azimle, inşaallah desteklerinizle bu Urfa’yı daha ileriye götürmek üzere bütün gücümüzle çalışacağımız sözünü veriyorum” diyerek herkesin duygulandığını ve ustalara rahmet dilediğini ve onların devamı olan gençlere de ayrı ayrı şükranlarını sunduğunu söyledi.
Programın sonunda sanatçılara plaket verildi ve topluca hatıra fotoğrafı çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.