banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

GAP Bioçeşitlik Sempozyumda bitki çeşitleri ele alındı VİDEO ve FOTOĞRAFLI

23-25 Mayıs 2013 tarihleri arasında Dedeman otelde yapılan GAP BİOÇEŞİTLİK SEMPOZYUMU, GAP bölgesindeki ekolojik dengeyi araştırmayı, bölgede nesli tükenen canlılar konuşuldu.

 

Dedeman’daki son oturumda Celalettin Açıkgöz süneyi anlattı. Açıkgöz; “Süneyle yeterince mücadele yapılmadığı takdirde özelikle buğdaya verdiği zarar nedeniyle çiftçimiz büyük ölçüde zarar görür” diyerek süneyle mücadele yolları ve çeşitlerini anlattı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!...

 

GAP tarımsal enstitüsü müdürlüğünden görevli Dr. Filiz Aslan ise yabancı otlarla mücadeleyi anlattı. Aslan; “Yabancı otlarla mücadele yapılırken, başka problemlerle karşılanmaması lazım. GAP Bölgesinde fener otu özellikle pamuk’a büyük ölçüde zarar veriyor” diyerek mücadele yolunu anlattı.

 

Botanik çeşitlerini anlatan Yrd. Doç. Dr. Narin Sadıkoğlu;  “İnsan ile bitki ilişkisi yaklaşık 60 yıl önce Kuzey Irak bölgesinde bir mağarada bulunan mezar kalıntılarıyla biliniyor” dedi.

 

Çeltik üretimi hakkında ise Dr. Şebnem Kavaklı bilgi verdi. Osman Tugay doğu ve Güneydoğu bölgesinde yaptığı çalışmaları anlattı.

 

Son olarak Fatma Abak ise Türkiye'nin Güney Sınırında mayınlı alanlarda yer alan Asteraceae (Papatyagiller) Saksasonları üzerine çalışmalar yaptığını belirterek; “Bu arazi mayınlardan arındırılarak bölgenin fauna ve floranın olduğu gibi kendi doğal haline bırakılması gerekir" diyen Abak, Bölgemizdeki bio çeşitliliğini anlatarak botanik bahçelerin oluşturulması gerektiğini diyerek sözlerini tamamladı.

Hacettepe Üniversitesi emekli Öğretim üyelerinden Alanında deneyimli  Prof.Dr Haluk Soran ve Prof.Dr. Ali Demir soy’unda katıldığı sempozyumda 8 panel,4 oturum,1 konferans gerçektirildi.

Ömer ASLAN / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.