banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

GAP Arena stadında salavat sesleri
Bu yılda GAP Arena Stadyumunda ‘Biz Kardeş Olmayı O’ndan Öğrendik’ adıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve eşi Turan Güvenç TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar ile Yahya Akman, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Al, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, daire amirleri, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Saygı Duruşunun akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan geçe, Fatih Kahveci’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Şanlıurfa Diyanet Mensupları Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Büyük, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş ve İlahiyatçı Yazar Dr. Reşit Haylamaz kutlu doğum etkinliğinin önemine binaen birer konuşma yaptılar.



Gece bir konuşma da Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç yaparak, Şanlıurfa genelinde Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin coşkulu bir şekilde kutlandığını söyledi. Hafta boyunca birçok yerde etkinlikler yaptıklarını ifade eden Vali Güvenç, bu yüzden bütün Şanlıurfalı hemşehrilerine teşekkür ve selamlarını iletti.



30 bin kişinin aynı anda salâvatlar okuduğu gecede Sanatçı Ertuğrul Erkişi, Minik Dualar Grubu ve akabinde de Grup Tillo ilahiler semazenlerin gösterileri eşliğinde seslendirildi.  Gece Peygamber Efendimizin doğum yılı anısına indirilen ‘1441’ hatmin duasının okunması ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü’nün  iş birliğiyle düzenlenen okullar arası Kompozisyon yarışmasında ve İl Müftülüğü’ne bağlı Kur’an-ı Kerim Kursları arasında düzenlenen Kırk Kutlu Hadis Ezberleme yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Serpiştirilen suların etkisiyle her tarafı gül kokularının aldığı GAP Arena Stadyumu’nda dereye giren öğrencilere ödüllerini Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Milletvekilleri verdi.



Bu arada bu yılki etkinliklerde tema olarak “Hz. Peygamber,  Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku” ele alındı.



Öte yandan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa’da 3 farklı noktada İl Müftülüğü ile Gönüllü Kuruluşlar Aşevi’nin organizesi ve hayırsever vatandaşların desteği ile 120 bin kişiye tirit ziyafeti sunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.