banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

GAP Arena stadında kutlu doğum coşkusu yaşanacak
40 bin kişinin stadın içine alınacağı programda, yaklaşık 20 bin kişi için stat dışına sandalye bırakılıyor.



Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Şanlıurfa GAP Arena’da 14 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek programa 60 bin kişinin katılması bekleniyor. 40 bin kişinin stadın içine alınacağı programda, yaklaşık 20 bin kişi için stat dışına sandalye bırakılıyor. Ayrıca stat dışına dev mobil ekranlar kuruluyor.



Şanlıurfa Diyanet Mensupları Derneği (ŞUDİM) ve Şanlıurfa Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum programı için tüm hazırlıklar tamamlandı.



Etkinlik sonrası programa katılanlara dini içerikli eser hediye edilecek. Konu ile ilgili bilgi veren ŞUDİM Başkanı Halil Öztürk, tüm hazırlıkların tamamladığını söyledi.



Öztürk, geçen yıl düzenlenen programa yaklaşık 55 bin kişinin katıldığını hatırlatarak, bu yıl izdihamın önlenmesi için stat dışına sandalye bırakacaklarını ifade etti. Geçen yıla göre katılımın daha fazla olmasını ümit ettiklerini kaydeden Öztürk, hazırlıkları 60 bin kişiye yönelik yapıldığını dile getirdi. Stadın içerisinde 50 metrekarelik iki mobil ekran koyacaklarını ifade eden Öztürk, stadın dışına da 30 metrekarelik mobil ekran kuracaklarını aktardı.



YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Ekrem Keleş ve Araştırmacı Yazar Dr. Reşit Haylamaz’ın programa konuşmacı olarak katılacağını açıklayan Öztürk, Ertuğrul Erkişi ve Minik Dualar korosunun konser vereceği gecede Grup Tillo’nun ilahi ziyafeti sunacağını dile getirdi.



Sunuculuğunu Reha Yeprem’in yapacağı programda, birçok alanda yapılan yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verileceğini kaydeden Öztürk, "40 Hadis yarışması, Kur’an kursları arasında yapılan bilgi yarışması, okullar arası düzenlenen kompozisyon yarışması finalistlerine ödülleri verilecek." dedi.



Yaklaşık 50 bin kişiye Peygamber Efendimizi anlatan eserlerin hediye edileceğini anlatan Öztürk, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: "Çok güzel bir program olacağını düşünüyorum. Peygamber aşkı, Şanlıurfalıların bu Kutlu Doğum programına geçen sene olduğu gibi aşk ve şevkle iştirak edeceklerine inanıyorum. Cumartesi günü saat 20.00’de kalbi peygamber sevgisi ile atan tüm vatandaşları GAP Arena stadına bekliyoruz. Valiliğimiz, Belediye başkanlığımızın ve diğer kurumlarımız bu programa destek veriyorlar. Bu nedenle hepsine teşekkür ediyorum."



Öte yandan, o gün GAP Arena stadına yolcular ücretsiz taşınacak. Programın geç bitmesine karşılık birçok otobüsün stat çevresinde bekletilecek. Program Mehtap Tv, Kanal Urfa, Kanal Biz ve Edessa Tv tarafından canlı yayınlanacak. Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.