banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan

GAP Arena Salavatlarla inledi

Duaların edildiği gecede, binlerce kişi okunan ilahilere eşlik etti. Şanlıurfa Müftülüğü tarafından GAP Arena Stadyumu'nda 'Kutlu Doğum' etkinliği düzenlendi. Stadı dolduran 10 binlerce kişi hep bir ağızdan salavat getirdi.

 

Etkinliğe, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şeyh İzettin Aksan, Rektör İ. Halil Mutlu, din alimleri, bürokratlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

 

Gecede konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, Peygamberler şehrinde yapılan etkinliğin anlamlı olduğunu belirterek, "Şanlıurfa'da Kutlu Doğum Haftasını şanına yakışır bir şekilde kutluyoruz. Tüm Şanlıurfalı hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından Kutlu Doğum Haftası programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, tribünü dolduran vatandaşlara kendi elleriyle gül dağıtıp gecenin önemini belirten bir konuşma yaptı. Görmez şunları söyledi:
" Urfa'da efendimizi yad ediyorsak peygamberimizi kutlu doğumunu idrak ediyorsak resulü Ekremin her fırsatta ben İbrahim'in zürriyetindenim sözünü hatırlamak zorundayız. O burada bu topraklarda Nemrutlara karşı mücadele verdi. Putları yok etti, yüreklerdeki putları silmek için çaba gösterdi. Ateşe atılmalara imtihan edildi. Urfa'nın çok manevi büyük zenginlikleri var bedenen Urfa'da medyum olmasa da Ruşen medyum olduğuna inandığımız Bediüzzaman'ın var” diye konuştu.


Son olarak katılımcılar arasında yapılan çekilişle 10 kişi umreye gönderilecek.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.