banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç Şanlıurfa Balıklıgöl

 Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ve Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çok Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezinde canlı yayın yapan Serhad Fm'e konuk oldu.

Sunuculuğunu Abdulvahap Akkay'ın yapmış olduğu Fuar Özel Programına konuk olan Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, yapılan fuarın Van ili için önemli olduğunu belirterek, halkında yapılan fuara sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Geçmiş yıllarda fuarlarda birden fazla dalda tanıtımın yapıldığını söyleyen Aktuğ, "Önceki yıllarda İpekyolu adı altında turizmi de katarak yapılan fuarların dışında bir fuar yapalım istemiştik, konu tamamen turizm olsun istemiştik. Önceki yıllarda bir halı saha da yapıyorduk. Çok faydalı olmadığı gibi bizlerde istediğimizi tam anlamıyla alamıyorduk fuarlarda, çok şükür bu yıl fuar ve kongre merkezine sahip olduk, Turizm ve seyahat fuarımızı da burada yapıyoruz, şuan da amacımıza da ulaşmış olduk. Turizm ve seyahat fuarımıza şuan da Van Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyim." Dedi.

Türkiye'de uluslararası iki fuar olduğunu söyleyen Aktuğ, " Van'da yapmış olduğumuz fuar Türkiye'de uluslararası yapmış olduğumuz fuarların 3.sü oluyor.tabi ki Doğu ve Güneydoğu'nun tek fuarı olma özelliğini taşıyor." İfadelerine yer verdi.

Van'da yapılan fuarların çok önemli olduğunu belirten Aktuğ, "Biz bu işi ciddiye alıyoruz, fuarların memlekete katkısının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. bundan sonra yapılacak fuarların ilimizin tanıtımı anlamında çok daha profesyonelce yapılacağına inanıyorum. herkes işin bilincinde olmalı, memleketin tanıtımının ne kadar önemli olduğunun bilincine varmamız gerekiyor. Bu memlekette yaşayanlarında bu bilinçte olması gerekiyor, fuarlar memleketimizi için büyük bir fırsat, bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz." Şeklinde devam etti.

Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Van için çeşitli projelerinin olduğunu ifade eden Aktuğ, "Şuan da Van müzesini bitirmek üzereyiz, Van Kalesinin hemen arkasında Abdurrahman Gazi Türbesinin karşısında yapıyoruz, Büyük Urartu Müzesini yaparak, Van'da bulunan ve görücüye çıkmayan bir çok eseri tanıtacağız. müzemiz 2015 yılında inşallah açılacaktır." ifadelerini kullandı.

İleriye dönük fuarlar hakkında bilgiler veren Aktuğ daha sonra, "Bu fuarımız uluslar arası bir fuar oldu, seneye de bu fuarımızın 6.sını yapacağız ve daha güzel bir şekilde yapacağız. halkımızın da bu fuarlara sahip çıkması lazım." şeklinde konuştu.

Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ'dan sonra Fuar Özel programına Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çok konuk oldu.

Çok, "Bizim birinci fuarımız inşaat fuarı idi, buda ikinci fuarımızdır. birinci fuarımız gerçekten çok verimli geçti, eksiklerimizin olmasına rağmen çok iyi sonuç aldık. geçen fuarımızda 6 bin 200 katılımcı olmuştu, bu katılımcıların yüzde 90'ı tüccar, sanayici ve iş bağlantısı kuranlardı, sonuç olarak hedef kitleye ulaştık." dedi.

Yapılan Turizm ve Seyahat Fuarına 80'e yakın firmanın katıldığını söyleyen Çok, "Fuarımıza Türkiye'nin bir çok ilinden katılanların yanı sıra İran, Azerbaycan ve Ermenistan'dan katılımcılarda var. bu anlamda yapılan bu uluslar arası fuarımızda beklenilenin üstünde bir katılım gerçekleşiyor, fuarımızın sonraki günlerinde de katılımın artacağını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Van'ın tarihi bir şehir olmasına rağmen turistlerin kısa süreli kaldığını söyleyen Çok, "Dışarıdan gelen turistler Van'da durmuyor, kısa süreli duruyor, çok kaliteli konaklama yerlerimizin olmasına rağmen bir iki gün kalıyorlar. Böyle olunca biz istediğimiz sonucu alamıyoruz. Bundan dolayı Van'a gelen Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı'dan Van'da bir turizm köyü yapmalarını istedik. Turizm köyü ile gelen turistleri Van'da tutabilirsek inşallah istediğimiz sonucu alabiliriz." ifadelerine yer verdi. (Cihad Coşar - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.