banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Fetih 1453'e 16 yaş sınırı!
Almanlar, İstanbul'un fethini konu alan 'Fetih 1453' filminin başarısından korktu! Ülkede; filmin 16 yaşından küçükler tarafından izlenmesi yasaklandı. Almanya'da 3 günde 104.319 kişi tarafından izlenen film için gurbetçiler; 'Çocuklarımızla filme gidebilseydik bu rakam çok daha fazla olurdu' dedi

BAŞARIYI ENGELLEME PLANI MI?

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethedişinin öyküsünü konu alan "Fetih 1453", Türkiye'de ilk 3 günde rekor bir açılış yaptı. Filmin; Almanya'daki açılış rakamı ise 104 bin 319 kişi olarak açıklandı. "Fetih 1453", bu gişe rakamıyla Recep İvedik 2-3 ve Kurtlar Vadisi Irak'ın gerisinde kaldı. Filmin Almanya'daki gişesinin tahmin edilenden az olmasının ardında ise çarpıcı bir neden olduğu ortaya çıktı.

TÜRKLER, YASAĞA ÇOK TEPKİLİ

Gurbetçiler, büyük merakla "Fetih 1453"ün vizyona girmesini beklerken; ülkede filme 16 yaş sınırı getirildi. Yetkililer, birçok filmde uygulanan "12 yaşından büyüklerin aileleriyle film izleme" uygulamasını da Fetih 1453 için kaldırdı! Yasağa tepki gösteren gurbetçiler, "Fetih 1453'e çocuklarımızı götüremediğimiz için filmin Almanya'daki gişesi yarı yarıya azaldı. Almanlar'ın bu kararı çok yersiz" dedi.

AVRUPA'DA TOPLAM 250 BİN SEYİRCİ

Fetih 1453, vizyona girdiği bütün Avrupa ülkelerinde toplam 250 bin kişi tarafından izlendi. İlk 3 günde Almanya'da 104 bin 319 kişinin seyrettiği film, Recep İvedik 2'nin yine Almanya'daki 189 bin 205'lik açılış rakamının gerisinde kaldı.

Takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.