banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Fethi Şimşek’ten dershanelerin kapatılmasına ilginç yorum

Doğa Kolejleri, Kültür Dershaneleri, Fatih Dershaneleri ve English Time gibi Türkiye’nin başarılı eğitim kurumlarının sahibi Fethi Şimşek, dershanelerin kapatılması girişimini doğru bulmadığını söyledi.

Fethi Şimşek, yazarımız Müslüm Aktürk’e yaptığı açıklamada, sınav yapılan her yerde dershanelerin bulunmasının doğal olduğunu söyledi. Bu sistemin bütün dünyada uygulandığını belirten Şimşek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklamaların hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Sayın Başbakan Erdoğan’ın isabetine güveniyorum. 10 yılda Türkiye’yi nerden nereye getirdi, hep birlikte gördük. Belediye Başkanlığı döneminde de çok başarılıydı. Dolayısıyla, zaman zaman ‘Başbakan’ın bir bildiği, bu düşüncesinin bir hikmeti vardır’ diye düşünüyorum ama açıkça ‘dershanelerin kapatılması’ mantığının getireceği sonuçların içinden çıkamıyorum.”

Dershanelerin son zamanlarda 1/3 oranında küçüldüğünü hatırlatan Şimşek, ihtiyaç duyulmaması halinde dershanelerin kendiliğinden kapanabileceğini anlattı. Bugün itibariyle başka alternatif görülmediğine dikkat çeken Fethi Şimşek, şöyle devam etti: “Dershanelerin kapatılmasına ilişkin gerekçede yoksul öğrencilerin bu haktan yararlanamaması gösteriliyor. Oysa fiyat konusunda çok esnek davranan dershaneler mevcut. Yani, yoksul da olsa bir öğrencinin gidebileceği dershane mutlaka bulunuyor. Ama yoksul bir öğrencinin özel okula gitme şansı ise çok zayıf. Kaldı ki, mevcut dershanelerin okula dönüşebilmeleri için şartları, özellikle de ‘mekan’ anlamında söylüyorum, yeterli değil. “

 

HEDEF: İŞ DÜNYASININ SÜPER LİGİ’NDE OYNAMAK

Fethi Şimşek, bir başka soru üzerine, eğitim sektöründe lider konumunda bulunduklarını belirterek, “Doğa Kolej’lerini 2002’de kurmuştuk. 10 yılda 29’u İstanbul’da olmak üzere 52 okula kavuştuk. Eğitim sektörü için yeni bir modelle yola çıkmıştık. Bu model kamuoyundan oldukça ilgi gördü ve biz de ülke genelinde büyümeye devam ediyoruz. İnşa Allah, 10 yıl içinde 300 bin öğrenciye ulaşacağız. Eğitim sektöründeki başarımızı Allah’ın izniyle yatırım yaptığımız diğer sektörlerde de gösterip iş dünyasının da Süper Ligi’ne çıkacağız” dedi. Fethi Şimşek, başka bir soru üzerine öğretmenliği özlediğini söyledi.

 

ŞANLIURFASPOR’UN DURUMU

Şimşek, Şanlıurfaspor’la ilgili soruya karşılık ise şunları söyledi: “Fıtratım gereği, bir spor kulübünün başkanlığı gibi göreve talipli olmam, istekte bulunmam mümkün değil. Ancak; Bakan Bey’in, Vali Bey’in ısrarları üzerine sezon öncesi Şanlıurfaspor yönetimi için girişimde bulunduk. Hakkımıza böylesi hayırlıymış ki kısmet olmadı. Ne yeni yönetime, ne de başka birilerine kırgınlığım yok. İnşa Allah, Şanlıurfaspor başarılı olur.”

 

Fethi Şimşek kimdir?

1958 Şanlıurfa doğumlu Fethi Şimşek evli ve 4 çocuk babasıdır. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Fizik Kimya Biyoloji Bölümü’nü bitirdi ve kimyayı seçti. Ardından da ikinci okul olarak İstanbul Üniversitesi'nde sosyoloji okudu. "Öğretmenliktense işletmeciliğe daha çok ilgim vardı" diyen Şimşek, öğretmen olarak başladığı Kültür Dershanesi'ne kısa sürede ortak oldu. Kültür Dershanesi'nin 20 yıllık ortağı olan Şimşek, 1998'de English Time dil okullarını, 2002'de de Doğa Okulları'nı kurdu. Fethi Şimşek, eğitim ve çeşitli sektörlerdeki başarılı çıkışlarından dolayı, dünyanın tanınmış prestijli iş dünyası dergisi Forbes’in, Mayıs ayındaki sayısına kapak konusu oldu.

Müslüm Aktürk / www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.