banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Ferhat Özen; Medeniyetimizi iyi okumalıyız

 kapsamında okuma araştırmacısı Ferhat Özen, il merkezindeki liselerde "Ekran Bağımlılığından Kurtulma, Kitapla Barışma Söyleşileri" düzenliyor.

            Eğitime ve özellikle okumaya verdiği önemle tanınan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, "Bizi kurtaracaksa kitap kurtaracak. Bizi kurtaracaksa, okuyan gençlerimiz kurtaracak." diyerek okuyan bir toplum oluşturmak amacıyla özellikle okullara yönelik pek çok akademisyen, araştırmacı ve yazarı Şanlıurfa'ya davet ederek öğrencilerle buluşturuyor. Proje kapsamında ilimizde bulunan okuma araştırmacısı Ferhat Özen, Yahya Kemal Anadolu Lisesi, Yahya Kemal Lisesi, TOKİ Akabe Lisesi, Gazi Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek öğrencileri okumaya teşvik ekmek için söyleşilerde bulunuyor.  Endüstri Meslek Lisesi Konferans salonunda il merkezinde görev yapan Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleriyle de söyleşi yapan okuma araştırmacısı Özen, öğretmenlerin öğrencilerini okumaya teşvik etmek için neler yapabileceklerini de anlattı.

            "Okuma Araştırması" alanına on beş yılını vermiş olan eğitimci Ferhat Özen'in sunumuyla zenginleşen konferansta "çocukları ekran bağımlılığında kurtarmak ve kitaplarla barıştırmak" konusu üzerinde duruldu.

            Yaşamlarımızın içerisinde ekranların dışında kitapların da var olduğuna vurgu yapan Ferhat Özen, şiddet, uyuşturucu ve cehalet gibi toplumları felaketlere sürükleyen illetlerin karşısında okuyarak sağlam durabileceğimizin altını çizdi.

Şanlıurfa il merkezindeki ilk ve orta öğretim okullarında görev yapan Türk Dili ve Edebiyatı ile Türkçe öğretmenlerinin katıldığı konferansta Ferhat Özen, orta Çağ karanlık bir dönem olarak nitelendirilse de, bunun bizim için geçerli olmadığını ifade ederek, "Bizim medeniyetimizin her anlamda zirvede olduğu bir dönemdi. Ömer Hayyamların, Yunus Emrelerin, İbn-i Rüştlerin, Mevlanaların dönemidir. Nice değerimizin bilim ve edebiyat sahnesinde belirdiği dönemdir" dedi.

Okuma çalışmalarıyla Şanlıurfa'nın örnek gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan Özen; "Ne mutlu size ki, okumaya ve eğitime gönül veren bir vali ilinizde görev yapıyor. Okuma kampanyalarının en orijinali, en gerçekçisi ve en uygulanabiliri ne mutlu size ki ilinizde yapılıyor. Bir il düşünün ki bütün kesimleriyle her gün bu ilde yarım saatte olsa kitap okunuyorsa bunun mimarı Vali Nuri Okutan'a ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Endüstri Meslek Lisesi Salonunda yaptığı konuşmasında sahip olduğumuz değerlere değinen Özen; okuma alışkanlığının eğitim işinin önemli bir parçası olduğuna vurgu yaparak, okuma alışkanlığı kazanmamış bireylerin eğitimlerinin yarım kalmış kişiler olarak tanımladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.