banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Felçli kadının okuma azmi

Dedeosman Mahallesi Kadın Kültür Merkezinde açılan 1.ve 2.Kademe Okuma Yazma kurslarını başarıyla tamamlayan 30 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Sertifika töreninde konuşun Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın eşi Demet Okutan Okuma-Yazma kursları ve kadınları eğitme yönünde yapılacak birçok etkinliğin sırf gösteriş olsun diye yapılmaması gerektiğini söyledi.

Harran Üniversitesi Kültür Evinde düzenlenen sertifika törenine Valisi Nuri Okutan’ın eşi Demet Okutan’ın yanı sıra Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Tayfur Elbasan ve eşi İffet Elbasan İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Selimoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Alay, Kadın Kültür Merkezleri Sorumlusu Abdullah Dut ve kursiyerler katıldı.

Kadın Kültür Merkezlerinde ilk kez kursa devam eden kursiyerlerden Necla Balyemez’in hayat hikâyesinin okunması sırasında duygulu anlar yaşandı. 55 yaşında okuma yazma kursuna katılan Balyemez, Okuma-Yazma kursuna devam etmenin yanı sıra gözleri görmeyen ve felçli olan kocasına bakmak zorunda kalıyor. Balyemez bununla da yetirmeyip el işi yaparak ailesine bakmanın yanı sıra 84 yaşındaki felçli annesinin de bakımını üstlenmiş durumda. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen okuma azmini kaybetmeyen Balyemez, kendisine destek olan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’a da bir teşekkür mektubu yazarak ona ulaştırması için Okutan’ın eşi Demet Okutan’a verdi.

Bir diğer kursiyer Şahide Demir’in felçli bir şekilde kurslara devam etmesi salonda bulunanlar tarafından büyük alkış aldı. Kursiyerler daha sonra ellerinde taşıdıkları  “Işığımı Arıyorum Okuyorum” dövizleriyle davetlilerin karşısına çıkarak okumanın ne kadar güzel bir şey olduğunu bir kez daha gösterdiler.

Burada bir konuşma yapan Valisi Nuri Okutan’ın eşi Demet Okutan Okuma-Yazma kursları ve kadınları eğitme yönünde yapılacak birçok etkinliğin sırf gösteriş olsun diye yapılmaması gerektiğini belirterek, daha önce de eşinin ve kendisinin görev yaptığı illerde birçok okuma yazma kursları düzenlediklerini ve bur kurslara devam eden kursiyerlerin bir kısmının üniversitelerde okumaya başladıklarını söyledi. Okumak isteyen herkese eşinin ve kendisinin her zaman destek olacağını söyleyen Okutan, “Burada kadınlarımızın bu kursları ilgiyle takip etmeleri ve her zorluğu rağmen okumak için çırpınışları beni mutlu ediyor” dedi.

Demet Okutan ve törene katılan davetliler daha sonra ve 2.Kademe Okuma Yazma kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlerin sertifikalarını dağıttılar.

 

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.