banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Fakıbaba'ya Şarkı Besteledi


Cevahir Konukevi’nde önceki gece düzenlenen sıra gecesine katılan Belediye Başkanı Fakıbaba’ya bir sürpriz yapan Sanatçı Görgün, ilk kez seslendireceği “Seni Diledim Dergâh’ın Gölgesinde” şarkısını Başkan Fakıbaba’ya bestelediğini kaydetti.
Şanlıurfalıların “Fakir Babası” diye tanıdığı Fakıbaba’ya Urfa’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden ve bu türküyü “Minnettarlık Hediyesi” olarak kabul görmesini isteyen Sanatçı Görgün, “Kadim dostum Orhan Aksoy ile birlikteydik. Başkanımız Fakıbaba’ya bir şarkı armağan edelim dedik ve ortaya böyle bir eser çıktı” dedi.
Şarkının sözlerini ve nakaratını dikkatlice dinleyen ve oldukça beğendiğini kaydeden Fakıbaba sanatçı İbrahim Görgün ve ekibini tebrik ederek böyle bir bestenin kendisine armağan edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
SIRA GECESİNE KATILANLARA URFA’YI ANLATTI
Doğuştan Marka Şehir Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik değerlerinin yanı sıra kentte yürütülen hizmetlere değinen Fakıbaba, davetlilere Urfa’yı anlattı.
Bölgede hayata geçirilen çözüm sürecinden tutun, bölgede yaşanan savaş durumuna ilişkin diğer gündeme yönelik değerlendirmeler yapan Fakıbaba, bölgenin artık terör, töre cinayeti, başlık parası v.b konularla gündeme gelmesinin oldukça yanlış olduğunu söyledi.
Şanlıurfa’nın aslında bu tür konulardan uzak, refah ve huzur içersinde bir kent olduğunu kaydeden Fakıbaba, ’Buraya önyargılı bir şekilde gelen herkes ön yargısını bir kenara bırakıp gidiyor. Kentimizin aslında öyle anlatılan bir kent olmadığını ifade ediyor” diye konuştu.
Geceye katılan yerli turistler adına bir konuşma yapan bir turist ise Şanlıurfa hakkında övgüyle bahsederek bu kente yapılan hizmetlere dikkat çekti ve Başkan Fakıbaba’nın bu kent için bir değer olduğunu dile getirdi.
2 dönemdir “Belediye Başkanlığı” görevini yürüten Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, 2004 yerel seçimlerinde AK Parti’den aday gösterilmiş seçimi kazanmıştı. 2009 yerel seçimlerinde ise bağımsız olarak katıldığı seçimleri yine kazanan Başkan Fakıbaba’ya Şanlıurfalıların oldukça sevdiği bir isim.
Genel Cerrah olan ve SSK Hastanesi’nde “Başhekimliği” görevi yaptığı sıralarda Urfalıların “Fakir Babası” olarak adlandırdığı Belediye Başkanı Fakıbaba’ya bu güne kadar gerek seçim dönemlerinden gerekse diğer zamanlarda birden fazla beste yapıldığı biliniyor.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.