banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Fakıbaba: Urfa turizm yatırımlarıyla şantiyeye dönecek

Urfa Turizm Yatırımlarıyla Şantiyeye Dönece

Bu Yıl 35. Si Düzenlenen Turizm Haftası Kutlama Programı Şanlıurfa da İl Kültür Ve TurizmMüdürlüğü Bahçesinde Başladı. 

Bu yıl 35. si düzenlenen turizm haftası kutlama programı şanlıurfa da il kültür ve turizm müdürlüğü bahçesinde başladı. Halkoyunları gösterileriyle başlayan Turizm Haftasında Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, hafta ile ilgili Resim, Şiir Ve Kompozisyon Dallarında Dereceye Giren Öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra Şanlıurfa Belediyesinin üstü açık olan Turizm Otobüsü ile protokol ve gazeteciler şehir turu yaptı. Bir hafta boyunca devam edecek Turizm Haftasında gazetecilere Urfa turizmi ile alakalı bir değerlendirme yapan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Urfa turizmi yatırımlarıyla şantiyeye dönecek dedi 

Belediyenin 2011 yılı sonuna kadar turizm konusunda projelerinin hayata geçeceğini bunlar arasında çok önemli ve güzel projelerin bulunduğunu belirten Başkan Fakıbaba Gerçekten turizmde belediye olarak valilik olarak sivil toplum örgütleri, il özel idaresi olarak, hükümetin üniversitenin çok güzel çalışmaları var. Biz şehircilik açısından hem bu eski tarihi yapılar üzerinde öyle önemli projelerimiz var ki göreceksiniz. İşte Kızılkoyunudur, Haleplibahçesidir, Samsat Meydanıdır, Hızmalı Köprü Projesidir, Karakoyun Projesidir, bunların artık tek tek ortaya çıktığını bunların proje olmaktan öteye gidip, artık yapıma dönüştüğünü bütün Urfalı hemşerilerimiz en fazla bir yıl içerisinde görecekler. İfadelerini kullandı. 

HALKIMIZIN HİZMETKÂRI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ 
Bu projeler hem hükümetin hem sayın valinin ve diğer kurumların projeleriyle Urfa nın şantiyeye döneceğinin altını çizen Başkan Fakıbaba, belediyenin farklı alanlarda yürüttüğü proje ve çalışmalarıyla ilgili de gazetecilere bilgiler de aktardı. Söylediklerini ve yapımına başladıklarının yanı sıra şuan proje olarak bekleyen hizmetlerin 6 ay sonra kendisine yeniden sorulmasını gazetecilerden isteyen Başkan Fakıbaba, 6 ay sonra söylediklerinin hepsinin yerine geleceğini herkesin göreceğini ifade etti. 

Şuan Zafer Caddesinde, Diş Hastanesinin yakınında, Hayati Harran-i de, Karşıyaka da belediyelerin çalışmalarının bulunduğunu hatırlatan Başkan Fakıbaba, her tarafta çalışma başlattıklarını vurguladı. İnşallah ilk dönemde olduğu gibi Bu dönemde müthiş projelerimiz var. diyen Başkan Fakıbaba, Yeşildirek teki Köprülü kavşak da çok kısa bir zaman içinde çalışmalara başlayacaklarını söyledi. SSK nın önüne yürüyen merdivenli bir üst geçit yapım işine de önümüzdeki günlerde başlanacağının altını çizen Başkan Fakıbaba, Cengiztoplle ilgili proje ve çalışmanın da devam ettiğini aktardı. 

AMACIMIZ TÜRKİYE YE ÖRNEK BELEDİYECİLİK SERGİLEMEK 
Üç tane de yüzme havuzu yaptıracaklarını dile getiren Başkan Fakıbaba şöyle konuştu: Bu yüzme havuzunu bölgelere eşit bir şekilde planlıyoruz. İnşallah hemşerilerimiz görecekler, 2011 in sonunda çok daha farklı bir Urfa olacak. 

Çünkü hep bunu söylüyorum. Urfa tarihi ile kültürü ile insanıyla bunu hak ediyor. Biz Urfalıların hizmetindeyiz. Hizmetkârı olmaktan da gurur duyuyoruz. Bu bir ekip olayı başta belediye çalışanlarına, başkan yardımcılarım, müdürlerim, işçilerim, yani bütün şeflerim hepsi mükemmel işler ortaya koymaya çalışıyor. Basına buradan çok teşekkür ediyorum. Gerçekten basında Urfa nın tanıtımında belediyenin çalışmalarını tanıtımında çok büyük destekleri oluyor. Zaman zaman haklı eleştirilerini alıyoruz ve çok mutlu oluyoruz. 

Mesela son üç gün benim buradan hiç görmediğim bir yağmur oldu. Ama hiçbir araç, valilik önünde, Abidede ve Akçakale yolunda trafikte kalmadı. Bu da belediyenin çalışmalarının hangi noktaya geldiğini gösteriyor. Yağmurun yağdığı sabahın erken saatlerinde bile mahalleleri gezdik. Eksikliklerimizi var mı ona baktık. Bazı ufak tefek eksiklikler gördük onları da hemen gidermek için çalışmalarımızı başlattık. Biz Urfa belediyesi olarak Urfa halkının emrindeyiz. 

Amacımız Türkiye ye örnek bir belediyecilik sergilemek. Neden olmasın yani. Urfa neden bunu başarmasın? Urfa ile gurur duyuyorum. Bize destek verdiğiniz sürece inanın bu destek bütün Urfa ya bütün evlatlarımıza torunlarımıza ileride çok güzel bir şehir olarak geri dönecektir. Bakın 2011 sonu burada kaç ay var 6 ay 7 ay var.7 ay sonra bir daha sorun başkanım bunları söylemiştiniz 6 ay sonra bir değişiklik oldu ya da olmadı diye bir sorun bakalım. Ondan sonra siz karar verin.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.