banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Kesmetaş köyleri Taşlıdere

Fakıbaba; Avrupa, bizden çaldıklarını sergiliyorlar

ŞUFSAD (Şanlıurfa Fotoğraf Sanatçıları Derneği)’nce “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla hazırlanan “Hayata Renk Katanlar” adlı fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştiren Urfa Belediye Başkanı Fakıbaba “Gezdiğimiz gördüğümüz birçok Avrupa kenti, maalesef bizden çaldığı eserleri müzelerinde sergiliyor” iddiasında bulundu.

Dünya’nın en eski yerleşim yeri olarak kabul edilen Göbeklitepe’nin yer aldığı Doğuştan Marka Şehir Şanlıurfa’da “belediye başkanı” olmaktan gurur duyduğunu her platformda dile getiren Belediye Başkanı Fakıbaba, tarihi çok eskilere dayanan bir kentte tarihi gün ışığına çıkarmanın zorluklarına dikkat çekti.

Şanlıurfa Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Abdurrezzak Elçi ve özellikle bayan fotoğraf sanatçılarını hazırladıkları sergiden dolayı tebrik eden Fakıbaba, Urfa’nın bir kültür şehri olduğunu belirterek, bu kente artık kültüre büyük önem verildiğini söyledi.

Şanlıurfa’nın son zamanlarda fiziki yapısının yanı sıra sosyal yapısıyla öne çıktığını dile getiren Fakıbaba, “Bu da beni oldukça mutlu ediyor. Bu konuda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve STK’lara teşekkür ediyorum. 2004’e kadar genelde Urfa bu kültür potansiyelinin farkında değildi. Ancak göreve geldiğimiz günden bu yana gerek belediye gerekse de STK’larla birlikte bu konuda atak yaptık. Kültür şenliklerinde, etkinliklerde müthiş artış oldu” dedi. 

Urfa’yı Newyork Yapabilirsiniz, Ancak Urfa’nın Tarihini Newyork’a Veremezsiniz”
İstendiği takdirde Dünya’nın her yerinde bir new york’un inşa edilebileceğini kaydeden Fakıbaba, “Urfa’yı fiziki anlamda New York’a benzetebilirsiniz ancak New York’un tarihi anlamda Urfa’yla yarışması haddine değildir. Bu yüzden bu kentte sanatçıya büyük önem vermeliyiz”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.