banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Eyyüp Nebi sakinleri cami ve okul istiyor

ŞANLIURFA - Eyyübiye ilçesine bağlı ilçesine bağlı 5 bin nüfuslu Eyyüp Nebi Mahallesi’de okul, cami ve sağlık ocağının olmadığını ifade eden vatandaşlar, çok sıkıntı çektiklerini söyleyerek yetkililerden bu konuda hizmet beklediklerini belirttiler.

Şanlıurfa-Akçakale Caddesi’nin mahallenin ortasından geçtiğini ve okulun yolun karşı tarafında olduğunu ifade eden mahalleli, çocuklarını çok uzakta olan okula göndermek zorunda kaldıklarını, tehlikeli yolda ise çocuklarının başına bir iş gelmesinden endişe ettikleri söylediler. Bu caddede sürekli ölümlü kazaların meydana gelmesinden dolayı çocuklarını okula tek başlarına gönderemediklerini belirten vatandaşlar, çocuklarını okula sürekli kendilerinin götürüp getirdiklerini ifade ettiler.

Yaşadıkları sıkıntıları İLKHA’ya anlatan Mahalle Muhtarı Ahmet Demir; okul, cami ve sağlık ocağı konusundaki sıkıntılarını yetkililere ilettiklerini ancak herhangi bir sonuç elde edemedikleri belirtti.

“5 bin nüfuslu mahalle tüm hizmetlerden mahrum”
Mahallede okul, cami, sağlık ocağı ve parkın olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Demir, “Park olmadığından çocuklar çıkıp bir yerde oynayamıyor, gezecek bir yer yok. Mahalle tamamen bu hizmetlerden mahrumdur. Arada Şanlıurfa-Akçakale Caddesi’nde var,  o yolda çok tehlike saçıyor. Vatandaşlar çocuklarını bu tarafa yollamakta zorlanıyor. Mahallede 4- 5 bin nüfus var. Sosyal tesisler olması lazım. Biz bu vatandaşlarımızın hakkını savunuyoruz ve ilgililerden bu sorunları çözmelerini talep ediyoruz” dedi. 

“Seçimden önce söz veren belediye sözünü yerine getirmedi”
Mahallelerine hiçbir hizmetin yapılmadığını ve görünümüyle kent merkezinde bir köyü andırdığını ifade eden esnaf Mehmet Şükrü Değerli de, mahallelinin okul, cami, sağlık ocağı ve park gibi eksikliklerinin olduğunu ifade etti.  

Belediye seçimlerinden önce kendilerine söz verildiğini ama seçimden sonra hiçbir yetkilinin kendileriyle ilgilenmediğini belirten Değerli, “Seçimden önce bize okul, sağlık ocağı, cami ve park sözü verildi. ‘Bize oy verin seçimden hemen sonra okul yapılacak, sağlık ocağı yapılacak’ dediler. Ama 8- 9 aydır daha hiçbir şekilde hizmet gelmedi.  Bizim büyük sıkıntılarımızdan biri okul. Bura ey en yakın okul bir kilometre uzaklıktadır. Çocuklarımız okula giderken çok sıkıntı çekiyor. Hiçbir anne çocuğunu tek başına okula gönderemiyor.  Sabah çocuğunu okula götürüyor, akşam da gidip alıyor. Bize yakın bir okul olmasını istiyoruz bence çok şey istemiyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Okul yolunda birçok öğrenci hayatını kaybetti”
Okulun mahalleye çok uzak olduğunu bundan dolayı sıkıntı çektiklerini belirten Mehmet Ali Karakeçi ise, “Gözümün önünde arkadaşıma araba çarptı, o an ne yapacağımı şaşırdım. Buraya en yakın okul birkaç kilometre uzaklıkta. Belediye başkan adayları seçim zamanında söz verirler ama hiç biri sözün arkasında durmazlar. Bu sıkıntıların çözülmesi için belediyeye çok başvuru yaptık ve gereken yerlere gittik ama hala olduğu gibi duruyor, bir şey yapılmadı.” ifadelerinde bulundu.

Mahallenin 1960’yı yıllarda kurulmasına rağmen okul, cami ve sağlık ocağının olmamasının utanç verici bir durum olduğunu dile getiren mahalle sakini Müslüm Atçı, “Biz buradan camiye giderken cadde yolunun üzerinden korkarak geçiyoruz. Çocuklarımız o okula giderken anneleri alıp okula götürüyorlar. Okul ya da cami bu tarafta olmuş olsaydı şimdi ne anneler yorulurdu ne de biz yorulurduk. Buraya hizmet gelmesi için illa bu yolda birilerinin, çocukların ölmesi mi lazım? Biz de bu ülkenin vatandaşıyız, hizmet istiyoruz.” şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay -İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.