banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Yeşilova Nicolò Zaniolo

Eyyüp Nebi Dünya Sabır Günü ödülleri verildi VİDEO ve FOTOĞRAFLI

Kaymakamlık ve Eyyüp Nebi Belediyesi'nce 11'incisi bu yıl düzenlenen etkinlik, Kur’anı Kerim dünya birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Şanlıurfa Yenişehir semtinde “Sığırcıların silahlı kavgasında” minibüste başına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Yusuf Kerem Demirel'in babası İbrahim Demirel “Sabır Ödülünü” aldı. İbrahim Demirel’in “Başımıza bir felaket geldiği zaman sabretmek imanımızdandır” diyerek yaptığı konuşmada herkesi duygulandırdı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!...

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, "Vefa" kategorisinde ödüle layık görüldü. Sadakat ödülünü Aydın Menderes’in eşi Ümran Menderes layık görüldü.

"Sabır timsali" olarak anılan Hazreti Eyyüp Peygamber'in mezarının bulunduğu ve adını taşıyan Viranşehir ilçesindeki beldede, Açılışta bir konuşma yapan Suriye'nin Haseki Müftüsü Şeyh İbrahim Nakşibendi, Hazreti Muhammed'in hayatı, İslam tarihinde sevgi ve hoşgörü konularına değindi. Konuşmasını Arapça ve Kürtçe yapan Haseki Müftüsü Şeyh İbrahim Nakşibendi’nin çevirisini aynı zamanda talebisi olan Cüneyt Gökçe yaptı.

Ülkesinde yaşanan olayları hatırlatan Nakşibendi, herkesin kendilerinden uzaklaştığı bir dönemde Türkiye'nin verdiği desteğin takdire şayan olduğunu belirterek, Türkiye'nin tarih boyunca hep ezilen ve zulme uğrayanların yanında olduğunu vurguladı.

Vali Celalettin Güvenç de dünyanın her yerinde kavgaların olduğunu ve lüzumsuz yere kan aktığını belirterek, “Eyyüp sabrıyla, Eyyüp'ün gölgesinde, ısrarla, barış için, kardeşlik için, dostluk için, geleceğin güzelleşmesi için, çocuklarımızın daha iyi bir Türkiye ve dünyada yaşaması için moralimizi bozmadan bu tür beraberliklere devam etmemiz lazım” dedi.

İslama hakaret filminden dolayı yapılan protestolara değinen Güvenç, ABD büyükelçisin öldürülmesini kınadı. Güvenç; “Elçiye zeval olmaz, bu provokasyondur, o nedenle büyükelçiye yapılan saldırıyı kınıyoruz. 'Yapmayın, tahriklere gelmeyin bu tür tahriklere kapılmayın' diyoruz Müslümanlara” diye konuştu.

 

ÖDÜLLER 3 KATEGORİDE VERİLDİ

Konuşmanın ardından tertip komitesince bu yıl "Sabır", "Sadakat" ve

"Vefa" kategorilerinde ödüller dağıtıldı. Yaklaşık 40 yıl sürgün yaşayan ve ülkesine döndükten sonra Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi, "Vefa" kategorisinde ödüle layık görüldü. Mursi adına ödülü Haseki Müftüsü Şeyh İbrahim Nakşibendi aldı.

Törende ayrıca Şanlıurfa'da temmuz ayında iki grup arasında çıkan ve silahların da kullanıldığı kavgada seken kurşunun bindiği otobüste başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 8 yaşındaki Yusuf Kerem'in babası İbrahim Demirel'e "Sabır" ödülü verildi.

"Sadakat" kategorisinde verilen ödüle ise yaşamı boyunca Aydın Menderes'e destek olan eşi Ümran Menderes layık görüldü. Menderes'in ödülünü Dilek Çelebi aldı.

Tertip komitesi ayrıca bugüne kadar Eyyüp Nebi beldesine katkı sunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'e plaket verildi. Programı nedeniyle etkinliğe katılamayan Bakan Çelik'in plaketini, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez aldı. Eğilmez; "Sayın Bakanımız bu programa katılacaktı. ancak yoğun programlarından dolayı katılamadı. Pazartesi günü Şanlıurfa'da olacak" dedi.

Aydın Menderes ile birlikte Vekillik yaptığını hatırlatan AK Parti Şanlıurfa milletvekili  Yahya Akman; "O bir demokrasi kahramanıydı. muhterem eşi sadakatle arkasında durdu" dedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Müsri'nin 40 yıl sonra ülkesine döndüğünü ve insana olan vefası ile öne çıktığını belirten AK Parti Şanlıurfa milletvekili Mahmut Kaçar; "Bu sabır gününde bir arada olmaktan memnun oldum" dedi.

Sabır diyarı Eyyüp Nebi'de sabreden Şanlıurfalı ve Viranşehirlilere teşekkür eden AK Parti Şanlıurfa milletvekili Mehmet Akyürek; "Şanlıurfa'nın ve Viranşehir'in beklediği hizmet yapılıyor" dedi.

"Sabır pilavı"nın da dağıtıldığı etkinlik, ilahi konseriyle sona erdi.

Ömer ASLAN / www.balikligol.com

VİDEO 1

 

VİDEO 2

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.