banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Eyyübiye Belediyesinden 13 bin öğrenciyi hediye

Şanlıurfa GAP Arena Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Bilgi Yarışması Ödül törenine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ev sahipliği yaptı. Davetli olarak katılanlar arasında Eyyübiye İlçe Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Süleyman Elgün, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Av. İsmail Demibaş, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir, Şanlıurfa İl Müftüsü Vekili Rıfat Çevik, Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem, Eyyübiye Belediye Başkan yardımcıları, birim amirleri ve personelleri, 13 bine aşkın Kur-an’ı Kerim kursu öğrencisi ve eğitimcisi katıldı.

Etkinlik, saat 11:00 sularında başladı, program akışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Eyyübiye sınırlarında bulunan 130 Kur-an Kursunda eğitim gören öğrencilerin yarıştığı bilgi yarışması sonucunda düzenlenen ve önümüzdeki yıllarda da yapılmak üzere geleneksel hale getirilen ödül töreni, büyük bir coşkuyla bir yılını daha geride bıraktı.

Geçen yıl yaşanan heyecanın bu yılda yaşanması, kurslara yeni başlayan öğrenciler için de bir ilk oldu. Tribünlerde heyecanlı bekleyişleri sonrası hediyelerine kavuşan yaşları 5 ile 15 yaşları arası olan Kur-an kursu öğrencileri, yaz sonunda bitirdikleri kursun sevincini, aldıkları hediyelerle yaşadılar.

Geleneksel 2. Eyyübiye Belediyesi Yaz Kur-an Kursları Bilgi Yarışması Ödül töreninde selamlama konuşmaları yapıldı. Törene,9 bin erkek öğrenci ve 4100 kız öğrenci olmak üzere toplamda 13100 öğrenci katıldı.

Yapılan konuşmalar arasında kısa bir selamlama konuşması yapan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol; “İlim ilmi bilmektir, İlim kendini bilmektir, sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır. Kendini bilen ilime sahip olan, ilmi öğreten Kur’anı Kerim’in okuyan, onunla amel eden ve Kur’anı Kerim’i kıyamete kadar bir emanet olacak, gelecek nesillere taşıyacak siz ilim ehline ve ilerde yetişecek olan hafızlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Sizler bizim ümidimizsiniz bunu sakın unutmayınız.” Dedi.

Başkan Ekinci, Şehit edilen askerleri anmadan geçemedi

Dün Diyarbakır Lice’de hain bir saldırı sonrası hayatını kaybeden 8 şehit askeri konuşmasının başında anan Başkan Ekinci, Allahtan rahmet diledi.

Başkan Demirkol’un ardından konuşma kürsüsüne davet edilen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, konuşmasına besleme ile başladı. Ekinci; “Burada bulunan herkesi Allahın selamı ile selamlıyorum. Vatan uğruna şehit olan, kardeşlerimize vatan evlatlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Annesinin vefatından dolayı aramızda bulunamayan İlçe müftümüz Onur Bey’e de baş sağlığı dileklerimi buradan iletiyorum. Değerli misafirler, bir ve beraber olma zamanıdır. Bakın, ülkemiz üzerine değişik oyunlar oynanıyor ve bu oyunların oynanma sebebi, sadece ve sadece üzerimize düşen görevi yerine getirmediğimiz içindir. Üzerimize oynanan oyunların sebebi, boşlukları oluşturmamızdan dolayı ve bu boşlukları kapatmak adına da kendimize en önemli yaptığımız şey, milli ve manevi değerlere haiz bir gençlik yetiştirmektir. Bunun da yolu tabiî ki Kur-an’ı Kerim öğrenmekten geçer. Kainatın efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed’in, yolundan gitmek. Bir binanın temeli ne kadar sağlam atılırsa, depreme o kadar dayanıklı olur. Çocuklarında gençlerinde tek temeli ne kadar sağlam olursa, o ülkenin de geleceği sağlam olur. Biz, bu görüşle yola çıktık ve geçtiğimiz yıl 1.sini düzenledik, bu yılda 2.sini düzenliyoruz. Bu kurslar kapsamında değişik hediyelerimiz oldu. 13100 öğrencimize çeşitli hediyeler vererek onları teşvik etmeye çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik budur. Milletin parası, millete gitmeli başka yerlere değil. Bu anlamda da AK belediyecilik hizmetlerini göstermeye devam ediyoruz. Bundan sonrada bu gibi işlerden çekinmeyeceğiz ve devam edeceğiz.” Dedi.

‘Bizim dinimizde şiddet yoktur’

Bir hususta şu, basında çoğu zaman takip ediyorsunuz son zamanlarda çıkan olayları. Sözde İslam adına çıkıp terör örgütü kuranlar var ve bunlar insanları öldürüyor. Aynı dilden, aynı kıbleye secde eden insanları öldürüyorlar ve bunu İslam’a atıyorlar. Haşa İslam öyle bir şeyi emretmez. Çünkü bir insanı öldüren tüm insanlığı ölmüştür düsturu bizlere her zaman gösteriyor İslam. Dolayısıyla biz, Kur-an’ı öğrenirken ve öğretirken hususlara iyice dikkat etmemiz gerekiyor. Bizim dinimizde şiddet yoktur. İslam’la terörü bir araya getirmeye çalışanlar, sadece ve sadece kendi projelerine hizmet etmek için bunları söylüyorlar. Çünkü onlarda biliyorlar ki, İslam’la terör yan yana olmaz. Gördüğünüz gibi bazı örgütler, ortaya çıkıp İslam adına kötü hareketler sergiliyorlar. Haşa, İslam böyle bir şeyi emretmez.” İfadelerini kullandı.

Konuşmasına bir hadisi Şerifle son veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, öğrencilerden büyük alkış aldı.

Yapılan konuşmaların ardından bazı Kur-an kursları öğrencileri tarafından ilahiler ve tiyatro gösterileri yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren Geleneksel 2. Eyyübiye Belediyesi Yaz Kur-an Kursları Bilgi Yarışması ödül Töreni sonunda öğrencilere hediyeleri dağıtıldı. Temsili olarak sahneye çağırılan birkaç öğrenciye hediye bilgisayarları, tabletleri ve bisikletleri verildi. Hediyeleri ise Başkan Ekinci ve protokol üyeleri takdim etti.

Diğer öğrencilere ise öğretim görevlileri ve Eyyübiye Belediyesi personelleri hediyeleri dağıttı. Dereceye giren öğrencilere 100 Adet Bisiklet, 6 Adet Dizüstü Bilgisayar, 35 Adet Tablet, hediye edildi. 40 öğrenci, Çanakkale Gezisi hakkı kazandı ve Kur-an Kurslarında devam eden toplam 9 Bin erkek öğrenci ve 4100 kız öğrenci olmak üzere toplam 13100 öğrenciye kol saati ve zücaciye gibi çeşitli hediyeler verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.