banner2
Öne Çıkanlar karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Yeşilova Nicolò Zaniolo KCCA FC

Eurovision'da Manga ikinci oldu

55. Eurovision Şarkı Yarışması'nı, Lena'nın söylediği "Satellite (Yıldız)" adlı şarkıyla Almanya kazandı. 246 puan alan şarkı, açık farkla birinci oldu.


Türkiye'yi "We Could Be The Same (Aynı Olabiliriz)" adlı parçasıyla temsil eden Manga ise, 170 puanla ikinci oldu.

Türkiye ilk kez Eurovision'da ikincilik derecesi elde etmiş oldu. Hırvatistan, Fransa ve Azerbaycan Türkiye'ye 12 tam puan verirken İsrail, Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve Ermenistan Türkiye'ye puan vermedi.


Türkiye'ye puan veren ülkeler şöyle:


Romanya 8
İrlanda 1
Almanya 10
Sırbistan 3
Arnavutluk 8
Hırvatistan 12
Bosna  10
Finlandiya 3
Slovenya 2
Estonya 6
Azerbaycan 12
Danimarka 6
Fransa 12
İspanya 3
Bulgaristan 10
Ukrayna 8
Norveç 2
Litvanya 4
Beyaz Rusya 3
İsviçre 3
Belçika 6
İngiltere 10
Hollanda 8
Makedonya 10
Gürcistan 5
İsveç 5


Sahneye stilist Mehmet Acar tarafından hazırlanan "Que" firmasının kostümleri ile çıkan Manga, koreograf Genevieve Cleary'in koreografisi ile diğer ülkelerden değişik gösteri sundu.


Yarışmadaki tek rock grubu Manga, geleneksel Türk müziği ile modern Batı müziğini karıştırarak sunduğu sahne gösterisiyle çok başarılı şov yaptı.


Sahnede robot olarak insana dönen ve vokalist Ferman'a sarılan Natalie Marrable'ın, lazer ışıkları ile donanmış giydiği 70 kiloluk kostümü, büyük ilgiyle izlendi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.