banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Eski Bakanı Çelik'ten Önemli Açıklamlar

ADAG Vakfı Doğu ve Güneydoğu Bölge Üniversitelerinin temsilcileri Milli Eğitim Eski Bakanı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Çelik'i Çankaya'daki çalışma ofisinde ziyaret ettiler. Ziyarete Harran Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi ve K.Maraş Sütçüimam Üniversitesi temsilcileri iştirak ettiler.

ADAG Vakfı Şanlıurfa Şube Temsilcisi Doç. Dr. Süleyman Yılmaz Vakfın kuruluş yılından günümüze tanıtımını içeren dosyayı Bakan Çelik'e sundu. Ziyaret sürecinde ağırlıklı Yükseköğretime dair konular görüşüldü. ADAG heyeti, Meclisten geçen Anayasa paketi içinde 2547 sayılı YÖK yasasının bulunmadığını, meriyetteki bu yasanın hala 12 Eylül döneminin, yükseköğretimi etkileyen olumsuz izlerini ve keyfiliğe imkân tanıyan hususları taşıdığını söyleyerek mutlaka değişmesi gerektiğini ifade ettiler. Bakan Çelik, ADAG Vakfının bölge heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi ve Yükseköğretimle ilgili her dönem geçerli olabilecek, yükseköğretime yakışır bir mevzuat için önemli düzenlemelerin olacağını ifade etti. Bakan Çelik ayrıca, hali hazırda 130 kamu ve vakıf üniversitesinin olduğunu ve yakında 20 yeni üniversitenin kurulacağını belirterek, mevcutta 9 olan YÖK Denetleme Kurulunun tüm üniversitelerin denetim işlevini gerçekleştirmesinin zor olduğunu ve bu sayının üniversite sayısına orantılı olarak artırılmasının artık zaruri olduğunu ifade etti.

Görüşme Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürbüz Aksoy'un Bakan Çelik'e Vakıf adına hediye takdim etmesi ve Bakan Çelik'i ADAG Vakfı Ankara Şubesinin düzenlediği "Anayasal Düzlemde Yükseköğretim" konulu panele davetiyle son buldu.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.