banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Erzurum kış festivalinde 'Başbar' gösterisi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Kış Festivali etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet Caddesinde 3 bin kişinin katılımıyla 'En Uzun Başbar' denemesi yapıldı. Festival'in ikinci gününde trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesi'nde dizilen 7'den 70'e Erzurumlu Dadaşlar, soğuğa rağmen el ele tutuşup Guinnes rekorlar kitabına girebilmek için yöreye ait olan 'Başbar' oynadı.

Trafiğe kapatılan Havuzbaşı semtinden tarihi Ulu Cami'ye kadar uzanan rekor denemesine ilgi  yoğun olurken, Büyükşehir Belediyesi Festival'e katılanlara atkı, bere ve eldiven dağıttı. 

Rekor denemesine Erzurumlularla birlikte Başbar oynayan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, rekor denemesi için başka il ve ilçelerden  gelenler olduğunu söyledi. Festivalin rekor denemesi ile birlikte canlandığını söyleyen sekmen, katılımcılara teşekkür etti. (Lokman Altun/İsmail Zorlu-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.