banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Engellilerin sorunları resimlere taşındı
Şanlıurfa Belediyesi Sergi Salonunda sergilenen eserler büyük bir beğeni topladı.

Şanlıurfa Belediyesi Engelliler Koordinasyon Birimi ve Kent Konseyi Engelliler Meclisinin işbirliği ile İlköğretim 6.7.8. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen yarışmaya öğrenciler bir ay boyunca başvurularını yaptı. Engellilerin sorunlarını dile getiren resim yarışmasının başvuruları ise geçtiğimiz günlerde değerlendirme alındı. Harran Üniversitesinden Resim bölümü Öğretim Görevlisi Necla Tosmur, H.Ü Engeliler Birim Sorumlusu Doç.Dr. Figen Göz, Kentkonseyi Başkanı Nihat Taş, Kent konseyi Genel Sekreteri Yusuf Sabri Dişli, Belediye Engeliler Birimi Sorumlusu Hülya Kavaf ve Şanlıurfa Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Abdullah Elçi’nin jüri olarak değerlendirmeye aldığı 72 eser arasında Yunus Emre İlkokulundan M.Enes Tunç’un eseri birinci oldu. Bir engelinin tekerlekli sandalyede kır ortamında bir engelsiz arkadaşının elini tutarak koştuğunu anlatan resim ile birinci olan M. Enes tunç’a ödül olarak saat, madalya, üç adet dolma kalem verildi. Yarışmada Turan İlköğretim Okulundan Ayşegül Kızıldaş ikinci, Küçükhan İlköğretim Okulundan Gazel Uluğ ise üçüncü oldu. Altı ilköğretim öğrencisinin resimlerine ise jüri mansiyon ödülleri verildi.

İlçe ilköğretim okullarının da katıldığı yarışmaya başvuran 72 öğrencinin 72 eseri jürinin yaptığı değerlendirmenin ardından müracaat eden bütün öğrencilerin eserleri Belediye Sergi Salonunda sergilendi. Serginin açılışını engelli meclisi üyeleri yaptı. Egelilerin sorunlarını dile getiren 72 eserin sergilendiği eserler sergiyi gezenlerden tarafından büyük beğeni topladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.