banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Engeller, engellerde değil zihinlerdedir
Resim sergisinin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala’nın yanı sıra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Karakaya, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü İsa Temelci, 75 Yıl Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Abdülkadir Açar ile diğer okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda veliler katıldı.

 

Açılışta bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, “Bu çocuklarımızı toplumun içine katmak, bunları bir saniye mutlu görmek dünyanın bütün varlığına değerdir. Onun için öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz çalışıyorlar; yani onları bu topluma kazandırmak için “bizden farklı değilsiniz, bizden birisiniz demek” için bu çalışmalar yapılıyor. Bu çocukların bir saniyelik gülüşü bana göre dünyanın her şeyine değerdir. Bunların anne ve babalarını da kutluyorum, bu kolay bir şey değil. Onlara acımıyoruz, yani bu bir imtihandır. Ben kolaylıklar diliyorum annelere, babalara; kutluyorum onları. Herkes bu tür yüke tahammül edemez; ama Allah bunun sabrını veriyor, mükâfatını da veriyor. Dolayısıyla var olan bu durum engel bir durum değildir. Engeller, engellerde değil zihinlerdedir; zihindeki engelleri, yürekteki engelleri kaldırmak lazım.” dedi.

 

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ve sergiye katılan davetliler, otistik çocukların yapmış oldukları bir birinden şahane resimleri inceleyerek, sergiyi gezdiler, öğretmenlerden bilgi aldılar.

Sergide İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala’nın sergiyi hazırlayan çocuklarla tek tek ilgilenmesi dikkat çekti.

Toplam 250 eserin yer aldığı sergi iki gün boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.