banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Engeliler sıra gecesinde eğlendi
Şanlıurfa’da ve ilçelerinde bulunan engellilerin ve ailelerinin katıldığı sıra gecesinde engeliler için yapılan ve yapılacaklar da konuşuldu. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe ile engelli derneklerinin başkanlarının da katıldığı sıra gecesinde yaklaşık 1000 davetliye akşam yemeği de ikram edildi. Sıra gecesinde halaylar çekildi engeliler doyasıya eğlendi. Kimi engelliler türkü söyledi ve herkesi duygulandırdı.

Gecede konuşan Şanlıurfa Zihinsel Engeliler Dernek Başkanı Bedih Satoğlu eskiden engeliler için kaldırımların bile uygun olmadığını şimdi ise belediyenin çalışmalarıyla engellerin ortadan katlığını söyledi. Satoğlu şöyle konuştu:”Şimdi il imar kanuna göre mütahitlere ruhsat konusunda taviz verilmiyor. Engellilerimizin kullanacağı şekilde binalar yapılıyor. Belediyemiz Allah razı olsun engelliler koordinasyon merkezi yapılıncaya kadar şuan engelli merkezlerimizin kiralarını ödüyorlar. Yine toplu taşıma konusunda engellilerinde kullanacağı otobüsler hizmete girdi. Belediyemizden Allah razı olsun.”

Şanlıurfa Bedensel Engeliler Dernek Başkanı İbrahim Tapışık ise “Biz belediyeden bir tane asansörlü araç istemiştik onlar bize iki tane tahsis etti. İstediğimiz yere bu araçlarla gidebiliyoruz.”dedi

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, her zaman engellilerin yanında olacaklarını belirterek, Şanlıurfa sokaklarında ve kaldırımlarında engellileri kaldırdıklarını daha birçok alanda da engeliler için hizmetlerinin olacağını ifade etti.
wwwçbalikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.