banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Emekli Vaiz, kimi Allah’a havale etti?

Saraoğlu, camii içerisinde serinleyen çocuklara çözüm bulamayan Devlet yetkililerini Allah’a havale etti.

 

Şanlıurfa’da hemen hemen her yıl yaz aylarında küçük yaştaki çocuklar, serinlemek için Hasan Paşa Camii içerisinden geçen ve Balıklıgölden gelen suyun devamı olan küçük kanala giriyorlar. Suya girerek yüzen çocukların yaptıkları gürültülerin, camide namaz kılan cemaati rahatsız ettiği ortaya çıktı. Bugün  Cuma Hutbesinde konuşan Emekli Vaiz Ahmet Saraoğlu, hutbenin sonunda ailelere ve Devlet yetkililerine seslendi. Hasan Paşa Camii’nde suya giren çocuklarla ilgili konuşan Saraoğlu, “Çocuklarınız boğulmasın diye Devlethavuzlar yaptı. Ancak halen çocuklar Hasan Paşa Camii’nin içinden geçen suya giriliyorlar. Camide namaz kılanları rahatsız ediyorlar. Aileler bu çocuklara sahip çıksınlar. Buna bir çözüm bulunsun. Bu çocuklara serinlemek için çözüm bulamayan yetkilileri de Allah’a havale ediyorum” dedi.

Bu arada aldığımız bilgiye göre; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile İl Müftüsü İhsan Açık’ın, Cuma namazının ardından Hasan Paşa Camisi’ne giderek yaşanan sorunu yerinde gördüler.

Urfastar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.