banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

El Sanatları 1.ci etap sona erdi

 "Şanlıurfa Geleneksel El Sanatları Araştırma Geliştirme ve Üretim Projesi"

kapsamında El Sanatları Envanter Çalışması Araştırma Grubu Harran, Akçakale, Bozova ve Hilvan ilçesinde yaptığı birinci etap çalışmalarını tamamladı.

 Mayıs ayında Siverek, Viranşehir ve Ceylanpınar'da Envanter çalışması yapmayı planlayan grup, Şanlıurfa'da "El Emeği Göz Nuru" konseptiyle çalışan merkezi de ziyaret etti.

Burada inceleme yapan Araştırma Grubunun Başkanı yapan Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feriha Akpınarlı Şanlıurfa'nın 4 ilçesinde yaptıkları envanter çalışmalarını başarılı ve verimli bir şekilde bitirdiklerini söyledi. Mayıs ve Haziran aylarında da diğer ilçelerde envanter çalışması yapacaklarını ifade eden Akpınarlı, Şanlıurfalılara seslenerek, "Evlerinizde, çeyiz sandıklarınızda eskilerden kalma el sanatları ile ilgili ne varsa bizimle paylaşın kayıt altına alalım; böylece geleneksel sanatlarımızın yaşamasını ve gelecek nesillere kalmasını sağlayalım" dedi.

Projenin hayata geçirilmesinde kendilerini teşvik edip, destekleyen Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'a teşekkür eden Şanlıurfa Geleneksel El Sanatları Araştırma grubu Nisan ayı çalışma raporlarını da Vali Okutan'a sundu. Araştırma ve Envanter raporlarını inceleyen Vali Okutan araştırma grubundan proje kapsamında açılan Şanlıurfa Geleneksel El Sanatları Araştırma ve Geliştirme Kurs Merkezi'nin çalışmalarında rehberlik yapmalarını istedi ve çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür etti.

Bu arada birinci bölüm çalışmalarını tamamlayan heyet Mayıs ayında tekrar Şanlıurfa'ya gelmek üzere Ankara'ya hareket etti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.