banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

El-Ensar Der onlarca aileye gıda yardımında bulundu

Şanlıurfa Haliliye ilçesinde bulunan dernek binasında daha önce tesbit edilmiş yoksul suriyeli mühacirlere araçlarla getirilen koliler bir bir imza karşılığında dağıtıldı.

Dernek başkanı Vedat Savaş'ın kayıtları aldı. dağıtımını ise  derneğin yönetim kurulu üyesi Murat Müjdeci yaptı.

Dağıtım onrasında açıklama yapan El Ensar Der başkanı Vedat Savaş; "Derneğimiz 2015 yılında kuruldu. Dernek olarak Suriyeli kardeşlerimize yönelik eğitim ve yardım faliyetlerinde bulunuyoruz. şu an 30 Suriyeli hocamızla derneğimizin bünyesinde 1000 öğrenciye eğitim veriyoruz. Bu öğrencilerimize hafızlık, dini bilgiler, fıkıh ve tefsir gibi dersler veriyoruz. Biz bu din kardeşlerimizin çocuklarına sahip çıkma adına ensar görevimizi yapıyoruz. Biz sahip çıkmazsak radika örgütler bu çocuklarımızı elimizden alıyorlar" dedi.

İNSANİ YARDIMLARI DA YAPIYORUZ

El- Ensar-Der başkanı Vedat Savaş konuşmasını şöyle sürdürdü; "Ramazan ayı dolayısıyla hayırseverlerden gelen yardımları mühacir kardeşlerimize dağıtıyoruz. ismini açıklanmasını istemeyen bir kardeşimiz bugün 75 koli yardım paketi gönderdi. biz de huzurunuzda Hem o kardeşimize hemde buna aracı olan Murat müjdeci kardeşimizde teşekür ediyorum" diye konuştu.

"RAMAZAN AYI YARDIMLAŞMA AYIDIR"

Ramazan ayının yardımlaşma ayı olduğuna dikkat çeken El-Ensar Der yönetim kurulu üyesi Murat Müjdeci ise yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Ramazan ayı birlik ve beraberlik ayıdır. Ramazan ayı mühacire ensar olma ayıdır. bu anlamda bu yardımları bu gariban ailelere ulaştırmamıza vesile olan ensar olma şuurundaki hayırsever işadamımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.