banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

EKİNCİ,



Eyyübiye Belediyesince düzenlenen ve Şanlıurfa Müzesi önünde gerçekleştirilen etkinliklerde Eyyübiyelilere unutulmaz anlar yaşatıldı. Teravih namazından sonra "Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Ramazan etkinlikleri, daha sonra Grup Hafızların okuduğu birbirinden güzel ilahilerle ayrı bir manevi hava kazandı.  Ayrıca çocuklar için de farklı etkinlikler düzenlendi. Şanlıurfa’nın vazgeçilmezi olan Meyan kökü şerbeti ise gecede vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Aileler ilahi konser dinlerken çocuklar ise palyaçolarla eğlenerek yüzlerini boyattı. Bol bol palyaçolarla fotoğraf çektiren çocuklar unutulmamanın keyfini sürdü.

"RAMAZAN EYYÜBİYE'DE BAMBAŞKA YAŞANIR"

Ramazan etkinliklerinin ilk günkü ayağına katılan ve vatandaşlarla bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye'de Ramazan'ın bir başka yaşandığını söyledi. Başkan Ekinci, ‘’ Ramazan Urfa’da yaşanır fakat Eyyübiye bölgesinde bambaşka yaşanır. Zaman hızla akıyor hızla gidiyor önümüzden geçiyor ama önemli olan bu geçen zamanı bizim çok iyi bir şekilde doldurmamız, güzel işlere imza atmamız gerekiyor. Belediyelerce akla gelen birçok hizmet vardır. Özellikle fiziki anlamda yapılması gerekenler vardır çok şükür bu anlamda da hakikaten güzel işlere imza attık imza atmaya devam ediyoruz. Bir de tabi sosyal faaliyetler konusu var. Sosyal faaliyetlerden de birisi malumunuz işte Ramazan etkinlikleri güzel bir ortamda huzurlu bir şekilde bulunuyoruz, huzurlu bir şekilde ibadetlerimizi eda ediyoruz. Böyle huzurlu bir şekilde, huzurlu bir ortamda ibadetlerimizi yaptığımız için ne kadar şükretsek azdır."dedi.

"MÜSLÜMAN COĞRAFYASINDAKİ ZULÜMLER SON BULSUN"  

İslam coğrafyasındaki zulümlere değinen ve bu zulümlerin son bulması için bol bol dua etmeleri gerektiğini dile getiren Başkan Ekinci konuşmasının devamında şunları söyledi: "Çünkü mukayese edebileceğimiz değişik yerler vardır. Hemen yanı başımızda Suriye’ de, Filistin’de, Mısır’da İslam coğrafyasının birçok yerinde hatta Uygur Türklerine biliyorsunuz Çin Halk Cumhuriyeti oruç tutma yasağı getirmiş. O gibi yerlerde insanlar zulüm altındayken bizler huzurlu bir şekilde burada Ramazanımızı, ibadetlerimizi eda ediyoruz. Buradan onlara dua gönderelim ve onlarda bu sıkıntılardan kurtulsunlar, onlar da; bizim gibi böyle güzel bir ortamda güzel bir şekilde ibadetlerini eda etsinler ve özellikle de gelecek adına böyle Müslüman coğrafyasında bu zulümler son bulsun istiyoruz. Bunun son bulması için de bizim kendimize gelmemiz lazım özümüze dönmemiz lazım. Bundan sonraki süreçte de bu tarz etkinliklerimiz artarak devam edecektir. Bugün bu bir giriştir. Fakat yarından itibaren daha zenginleştirilecek bir şekilde bu programlarımız devam edecektir. İlk gün olması nedeniyle bazı aksaklıklar olabilir. Bütün bunları bertaraf etme gücümüz var. Bunları yapacağız ve daha güzel günlere, daha güzel şekilde daha zengin bir programla sizlerle bir arada olmaya devam edeceğiz.’’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.