banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Eğitim Sen; Alo 147 göz boyamadır
İşte Şahin’in açıklaması;

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 6 Ocak tarihli genelesi ile duyurduğu “ALO 147” telefon hattı 1 Mart itibariyle devreye girecektir. Eğitim Sen olarak önceki açıklamalarımızda da belirttiğimiz gibi

velilerin eğitim öğretim süreçleri ile ilgili bilgi edinme ve görüş bildirme hakları asla reddedilemez ancak uygulamanın tasarımcısı eğitim alanındaki yapısal sorunların vebalini eğitim emekçilerinin sırtına yüklemeye çalışan, öğrenci-veli kanadını ise müşterileştirmeye çalışan bir bakanlık olunca bu hattın ciddi sorunları da beraberinde getireceğini öngörmek zor değildir.



Öğretmen-Veli-Öğrenci arasındaki mesafe artıyor…

Bu uygulamayla öğretmen-öğrenci-veli üçlüsünün arasındaki mesafe bir adım daha açılacaktır. Söz konusu genelge kökleri eğitim alanındaki yapısal sorunlarda yatan aksaklıkları bir performans sorununa dönüştürmektedir. Öğretmenlerin ya da bir kurumda hizmet üretenlerin, kurumun içinde bulunduğu yetersiz koşullara, sosyoekonomik ortama bakılmaksızın belli bir “kalite” seviyesini tutturup tutturamadıkları hatta gelen şikayetler doğrultusunda incelenecektir. Bu hatta gelecek her türlü geri bildirim çalışanlar için bir performans ve kalite ölçütü gibi kullanılabilecektir ve hatta soruşturma konusu olabilecektir.



Veliler ve öğrenciler böylelikle öğretmenleri ya da eğitim emekçilerini ihbar ve şikayet eder konuma düşürülmektedir. Oysaki en sağlıklı olan bu iki tarafın eğitim süreci ile ilgili görüşlerini yüz yüze ve dayanışma içinde paylaşabilmeleridir. Araya konulan bu telefon hattı ve “şikayet” süreci geri bildirimin uzun ve tehditkar bir yoldan eğitim emekçisine ulaşması demektir. Bu uygulama bileşenlerini birbirine yabancılaştırmaktadır.



Eğitim Emekçileri üzerindeki baskı artıyor…

Bu hatta gelecek şikâyetlerin hangi bilgi ve belgelere dayanması gerektiği ile ilgili de net bir bilgi verilmemiştir. Özel yetkili mahkemelerde olduğu gibi “gizli tanıklar”dan alınan “ihbarlara” dayanarak işlem yapılması kabul edilemez. Bu ihbarların kişinin üye olduğu sendika, özel yaşamı, kimliği, politik aidiyeti gibi bilgileri de toplamak için kullanılası ve eğitim emekçileri üzerinde bir baskı mekanizmasına dönüşmesi muhtemeldir.



Bir göz boyama taktiği olarak ALO 147…

Açıktır ki bakanlık bu hattı politikalarını toplumda demokratik bir biçimde tartıştırıyormuş izlenimi yaratmak için de kullanacaktır ve bu hatta aktarılan görüşlerde her zaman olduğu gibi izledikleri politikalara onay verildiği ya da bu politikalara ne denli ihtiyaç olduğunun meydana çıktığı tespitleri yapılmaya başlanacaktır.



Hattı kamuoyunda kabullendirmek için çağrı merkezini Van’da kurma kararı alınmıştır. Van’da deprem sonrası iyileştirme çabalarında yetersiz kalındığı, insanca yaşanacak ve eğitim yapacak bir ortam taleplerini dillendiren öğretmenlere soruşturma açıldığı, çadır isteyen vatandaşın coplandığı gerçekleri hatırlanırsa Van’ın bir çağrı merkezinden çok daha fazlasını hak ettiği anlaşılır.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.