banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Eğitim Gönüllülerine Plaket verildi

Eğitimde Gönül seferberliği çerçevesinde devlet vatandaş işbirliğiyle İmece usulüyle yapılan bin 20 derslik yapımında aynı ve nakdi katkıda bulunan hayırsever Vatandaşlar ve kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine Turizm Otelcilik Lisesi Uygulamada Otelinde düzenlenen törenle, Plaket ve takdir belgelerini Vali Nuri Okutan tarafından verildi.

Törene Vali Nuri Okutan, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Karaköprü Belde Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, İlköğretim Teftiş Kurulu Başkanı Yusuf Kır, Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Özçınar, hayırsever vatandaşlar, köy muhtarları ile diğer kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Törenin Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin "Ağustos ayında başlayan gönül seferberliği gerçekten sonuçları itibariyle amacına hedefine fazlasıyla ulaştı. Çünkü bu gönülden kopan bir niyet projesi idi. İnanın o köylerde her akşam dönüşümüzde özellikle yolda arabanın içinde Valimize dua ettim. Çünkü geç kalmıştık. Bunu biliyorduk ben fazla sözü uzatmak istemiyorum. Bu işin kahramanları bugün burada parasıyla malzemesiyle destek verenlerin hepsine teşekkür ediyorum. Sayın Valimize hepiniz adına şükranlarımı arz ediyorum" dedi 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise,  "Eğer bir ilde yani Türkiye'nin geleceği ve kaderi ile bağlı olan Şanlıurfa'da 200 bin kişi okuryazar değilse bundan birinci derecede ben sorumluyum. Eğer 650 bin insan ilkokul mezunu değilse bundan ben sorumluyum. İstanbul, Ankara, İzmir'den sonra Türkiye'nin en büyük öğrenci kitlesine sahibiz. Kentimizdeki güzel insanlarımızın yanında, 3 bin saate varan güneşimizin, sulanan tarım arazilerimizin, peygamberler şehri olmamızın ve manevi birikimimizin yanında, böyle genç bir kitleye sahip olmak bizim için ayrı bir güzellik. Ama bu insanları eğitemezsek, bunu yönlendiremezsek bu gençlik bizim için büyük bir sosyal sorun ve yara olarak karşımıza çıkabilir. Öyleyse bizim derhal bu duruma el koymamız ve buna okul öncesi eğitimden başlamamız gerekmektedir. Okul öncesi eğitim demek aslında kız çocuklarının okullaşması da demek, okul öncesi eğitim demek aslında ilköğretimdeki başarıların artması demektir. İlköğretimde %10 bir artış söz konusu 72. Sıradan 62. Sıraya yükseldik ve kız çocuklarının okullaşma oranında %10 varan artış sağlandı. Kız çocuklarının okullaştırılması ile ilgili bir çalışma yaptık ama ilköğretimin okullaştırılmasına yönelik özel bir çalışma yapmadık. Ama biz biliyorduk ki okul öncesi eğitime ağırlık verirsek, bütün eğitim göstergelerinde bir düzelme olacaktır. Ve bu belgelerle sabittir. Birleşmiş Milletlerin ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa oluşturduğu bir komisyonda "Vali Nuri Okutan Modeli" olarak geçmiştir bu model. Orada da okul öncesi eğitime destek verdiğinizde eğitimin diğer göstergelerindeki düzelmeleri de yapılan çalışmalarla ispatlamışızdır. Milli Eğitim Bakanlığı istatistikleri kasım ayında alındığı için okul öncesi eğitimin yaygınlaştırma oranı %64 olarak gözüküyor ama şu andaki ibreler %74'dü göstermektedir. İnşallah bu yılki hedefimiz %90'ı yakalamaktır" dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.