banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Eğitim Gönüllülerinden Başarı

GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği bilgilendirme toplantısı ve Sosyal Gelişim Merkezleri Ödül Töreni, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

Dernek ile ilgili bilgilendirme toplantısı ve SODES kapsamında Direkli Mahallesindeki Nuri Güneş ve Haleplibahçe’de Veli Bey Sosyal Gelişim Merkezleri’nde eğitim alan öğrencilerden başarılı olanlar için ödül töreni düzenlendi.

 

Törene Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Demet Okutan, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,  İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, İl Defterdarı Cuma Sağlam, GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Murat Süngü ile gönüllü eğitimciler, SBS sınavında başarılı olan kursiyer öğrenciler ve velileri katıldı.

 

Derneğin tanıtım filminin ardından Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “ İşin doğrusu bu tür gayretleri görünce daha çok haz alıyor ve Şanlıurfayla ilgili ümidim artıyor.

 

Son yirmi yılı ele aldığımda devlet buraya 23 milyar dolar gibi birçok ile nasip olmayacak bir yatırım yapmış. Belki daha çok yapılması lazım ve GAP eylem planı tamamlanacak. Şanlıurfa Türkiye’deki sulanabilir arazinin yüzde 11’ine sahip ve GAP eylem planıyla tamamlanınca bu oran yüzde 14’e çıkarak 900 bin hektar arazi sulanabilir hale gelecek. Bunun için yeni alışkanlıklara, yeni göçlere hazırlıklı olmalıyız. Alınacak göçlerle 10 yıl sonra Şanlıurfa’nın nüfusu bir kat artacak. Şanlıurfa’yı Şanlıurfa yapan özellikler, zenginlikler Türkiye’ye omuz verecek. Türkiye’nin Uluslararası konjektürde önemi artıyor. Yeni imkân ve pozisyonlar ortaya çıkıyor. Yeni Türkiye’de Şanlıurfa çok daha önemli rol oynayacak. Şanlıurfa, Anadolu’da maddi potansiyelinin yanında manevi değerleri barındıran laboratuar niteliğinde bir kent.

 

Şanlıurfa üretim gücü itibariyle Türkiye ortalamasında ilk 10 içinde bulunurken, sosyal göstergeler itibariyle sonlarda yer alıyor. Bu eğitim yetersizliğinden kaynaklanıyor. Kendi güzelliklerini, özelliklerini bilerek, maddi manevi zenginliklerinin görerek, zihnimizi gönlümüzü kendi değerlerimizle doldurup, bunu hayatımıza katmalıyız. Eğitimi her alanca önceleyip, hayatımıza bunu yansıtmalıyız. Şanlıurfa az bir yatırımla çok fazla karşılığının alınabileceği; az gayretle çok ürün elde edilebilecek bir şehir.

 

Devlet alt yapının yanında insana yönelik olarak sosyal destek programları uyguluyor. SODES’in de desteği ile burada bir derneğimiz öğretmenlerle, gönüllülerle bir araya gelmiş ve Şanlıurfa’nın küllenmiş ateşini ortaya çıkarmaya gayret ediyorlar. Bunun gibi SODES’e bağlı beni etkileyen Kadın Kültür Merkezleri ve Gençlik merkezindeki çalışmalarımız var. Burada da öğretmenlerimizin bir araya gelmesiyle bu başarı ortaya çıkmış. Bu Şanlıurfa’da yapılınca başarı haline gelmiş. Başka yerde yapılsaydı belki bu başarı alınamayabilirdi. Fen, Sosyal Bilgiler ve Anadolu Lisesini kazanan öğrenciler var; bu başarılarda emeği geçen eğitimcilere, Sodes’e, öğrenci ve velilere teşekkür ediyorum” dedi.

 

GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Murat Süngü ise şunları söyledi: “Ülkemizde devlet yatırımlarının yanı sıra, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve halkımızla birlikte eğitim seferberliği yapılmaktadır. İlimizde sayın valimizin başkanlık ve himayelerinde başlatılan çalışmalar, hepimize bir ufuk olmuş ve şu anda meyvelerini vermeye başlamıştır. Okul önce çalışmaları, okuma kampanyaları, kız çocuklarının okullaştırılması kampanyaları ve eğitimde gönül seferberliği çalışmaları artık herkes ve her yerden görülüp duyulmakta ve sadamıza yankılar gelmektedir. Bizlerde GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak, kurulduğumuz günden bu yana eğitime ait çalışmalarla bu seslere cevap vermeye çalıştık. SODES kapsamında faaliyet gösteren Nuri Güneş ve Veli Bey etüt merkezi ve okuma salonlarımızda kurs alarak geleceklerine yön veren öğrencilerimizin ödül törenine de gerçekleştiriyoruz. 500’e yakın öğrenci ve velimizin hizmet aldığı bu merkezlerimizde 8. sınıfı bitiren 167 öğrencimizden 2’si Fen Lisesini, 4’ü Sosyal Bilimleri Lisesini, 1’i Anadolu Öğretmen Lisesini ve 57 Anadolu Lisesini olmak üzere toplam 74 öğrencimiz tercihli okulları kazanmış bulunmaktadır. Bize Sodes ile bu imkânı sağlayan Sayın Valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından merkezlerde başarı gösterip, sınavlarda liseleri kazan öğrencilere ödül verilirken, Vali Nuri Okutan’a da eğitime ve Sodes çalışmalarına katkılarından dolayı üstünde resminin bulunduğu gümüş bir plaket verildi.  

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.