banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Efiloğlu Türkiye Kitap Fuarı'nda kitaplarını imzalıyor

Toroslarda geçen bir öyküyü de konu alan kitabı "Yüreğim Toroslarda Kaldı" adlı eseriyle okucunun karşısına çıkan Şair-Yazar Zekeriya Efiloğlu 32. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nda kitaplarını imzalıyor.

Sekizinci kitabı "Yüreğim Toroslarda Kaldı" adlı öykü kitabında "hayatımda tanıdığım en güçlü kadın" diye nitelendirdiği bir gerçek bir hayata ve birçok ibret dolu hikayeye yer vermektedir. Yazar "her Peygamber ümmetinin ihtiyacı olan bir mucizeyle gönderilmiştir. Bizim Peygamberimiz Sallallahu aleyhi vessellemin mucizesi ise edebiyattır. Kuran-ı Kerim'dir. İlk ayet "oku" dur. Biz O'nun ümmetiyiz ve okuyarak yazmaya devam edeceğiz" diyor.

ZEKERİYA EFİLOĞLU KİMDİR?

28.03.1972 tarihinde Ordu İlinin Akkuş ilçesinde doğdu. İlkokulu Ünye Anafartalar İlkokulu’nda; ortaokul ve liseyi yatılı olarak Samsun Lâdik Akpınar Öğretmen Lisesi’nde bitirdi. Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi’nden 1993 yılında mezun oldu.
Aynı yıl, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesindeki Hilalli İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik hayatına başladı.

Daha sonra Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Yunus Emre İlkokulu ve 100.Yıl İlkokulu’nda, Gaziantep’te ise Şehit Karayılan İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik, Öğretmenevi ASO Müdürlüğü'nde müdürlük yaptı. Ahmet Yesevi Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında Yüksek Lisans yapan Efiloğlu halen Gaziantep Şahinbey Gülşen Batar Anadolu Lisesi müdürü olarak görev yapmaktadır. Yerel Metroopol Gazetesi'nde bir süre köşe yazarlığı yapan ve kamu sitelerinde köşe yazarlığı halen devam eden Efiloğlu, Türkiye Yazarlar Birliği Gaziantep Kurucu Başkanlığı yapmıştır.

Bir eğitim sendikasının 8 yıl Şube Başkanlığı görevini de yürüten Efiloğlu, Gaziantep Öğretmenevi ve ASO Müdürü iken düzenlemiş olduğu üç tane yarışmayı da kitap haline getirmiştir. Bunlar sırasıyla:
YAPRAKTAKİ DAMLALAR
BİR ŞİİRDİR ÖĞRETMEN
SANA EMANET'dir.

www.sendeyaz.net'in Antoloji 1, 2 ve 3 kitaplarını çıkarmıştır.
Evli ve üç çocuk babasıdır...

SANA YAZDIM adlı kitabı kasım 2005 yılında;

İkinci kitabı EĞİTİM HER KAPIYI AÇAR (7.Baskı) 2007'de;

DİPNOT DÜŞTÜM SADECE (3.Baskı) adlı ŞİİR kitabı Şubat 2008' de;

İÇİMİZDEKİ HAYAT (2.Baskı) 2008'de;

5. Kitabı olan SUSTUNUZ ŞİİR kitabı 2009'da piyasaya çıkmıştır...

6 Aşk(l)a YÜRÜMEK ŞİİR kitabı Haziran 2010'da piyasaya çıkmıştır

7. Aşkın Eşiğinde Ölüme Uyanmak Romanı 2012' de piyasaya çıkmıştır. Son olarak sekizinci kitabı "Yüreğim Toroslarda Kaldı" Temmuz 2013'de okuyucuların beğenisine sunulmuştur.


"En çok da bana güvenerek hayatlarını yazmamı sağlayan gerçek kahramanlara minnettarım.” diyen Efiloğlu okurlarıyla bugün 23.00'e kadar Beyazıt Meydanı'nda buluşuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.