banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Dünya okuma ve yazma günü kitap okunarak kutlandı

DİYARBAKIR - UNESCO tarafından ilan edilen ve okuryazarlıkla ilgili sorunlara dikkat çekmek amacıyla Şeyh Sait Meydanı’nda düzenlenen 8 Eylül Dünya okuma ve yazma günü kitap okunarak kutlandı.

Dicle Üniversitesi ile Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘8 Eylül Dünya Okuma ve Yazma Günü’ etkinliğine kitabını alan Diyarbakırlılar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğin sonuna doğru konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Yolcu, “ Ülkemizde okuma yazma konusunda Devlet’in ciddi adımlar attığının bilindiğini ancak hala bireysel okuma oranının çok az olduğunu ” dedi.

Okulda olduğu kadar, hayatta da başarılı olmanın önde gelen şartının bilgi sahibi olma felsefesine dayandığına değinen Yolcu, “Yükselmek için ilim ne kadar şartsa, ilim için de okumak o kadar şarttır. Okumak ilmin ilk ciddi adımı, altın anahtarıdır. Yaratılan en nitelikli varlık olan insana gönderilen Kur’an-ı Kerim’in insanlığa hitap ettiği ilk kelimesi de ‘oku’ emridir” diyerek okuma yazmanın önemine değindi.

Çok sayıda öğrenci ve vatandaşın kitap okuyarak insanların ilgisini çekmeye çalıştığı etkinlik, kitap okuma oranının ülkemizde de gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmasıyla sona erdi. (Hüseyin İçli - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.