banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Erdoğan Başbakan PKK

DÜNYA GENÇLERİ, HZ MUHAMMED'İ ANDI


Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa  Dünyanın farklı ülkelerinden  Türkiye'ye gelerek eğitim gören öğrenciler, Peygamber efendimiz (S.A.V)'in hayatını ve örnek davranışlarını gelen konuklara anlattı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç,  konuk öğrencilerin konuşmalarından etkilendiği söyledi.

Dili, Irkı ve Ülkesi farklı olan gençlerin Hz. Muhammed'in hayatı çemberinde bir araya geldiğini ifade eden Güvenç, İslamiyet'in dünyada hızlıca yayıldığına dikkat çekti.

Peygamberimizin hayatının 7'den 70'şe herkese rehber olduğunu vurgulayan Güvenç, şunları kaydetti.

 " Gençler gönüllerimize su serptiler, hamd olsun bir arada ve beraberiz. Allah Resulü ve önderimizi anıyoruz. 21. Asırda yeryüzünün onun öğretilerine, inancına ve medeniyetine bu gün ilk gün'den daha fazladır. Sömüren batının da ihtiyacı fazla çünkü aile müessesi de bitmiş çocukları madde bağımlısı olmuş, insanlıklarını kaybetmişler, Afrika'da renklerinden ve dillerinden dolayı sömürülen milyonlarca insanın ihtiyacı dünden bugüne daha yüksektir. O bizim önderimizdir, onun yolunda olanlara selam olsun."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ise, Dünya gençlerine ve Büyükşehir Belediyesinin anlamlı organizasyonu için teşekkür ederek Peygamber efendimizin örnek davranışlarını anlattı.

Programa,  Şanlıurfa Valisi İzlettin Küçük, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ve AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.