banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Dünya Arapça Günü

“18 Aralık Dünya Arapça Günü” münasebetiyle açıklamalarda bulunan Mardin Artuklu Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Ahmet Abdülhadioğlu, Arapçanın kültür ve medeniyet mirasımızın dili olması bakımından yeni nesiller tarafından öğrenilmesi kaçınılmaz bir dil olmasının yanı sıra Birleşmiş Milletlerin altı resmi dilinden biri olduğunu vurguladı.

 

Abdülhadioğlu, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “UNESCO Yürütme Kurulunda, 08 Ekim 2012 tarihinde alınan karar gereği bütün dünyada ilan edilen 18 Aralık Dünya Arapça Gününü bu yıl 3. kez kutlamanın heyecanını yaşamaktayız. Bilindiği üzere artık Arapça, çoğunluğu Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yaşayan yaklaşık 450 milyon kişi tarafından konuşulan bir dil olup Birleşmiş Milletlerin altı resmi dilinden biridir. Arapça, günümüz itibariyle sadece dini terminolojide değil; sanat, kültür, edebiyat, medya, emniyet, turizm ve sağlık gibi birçok sektörde de en çok aranan temel diller arasında bulunmaktadır. Arapçanın, Türkiye’de öğretilmesi ve öğretiminin geliştirilmesi adına Mardin Artuklu Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak çok büyük gayret sarf etmekteyiz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.