banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Dost Meclisinin 15. Buluşmasına Vali Güvenç’te katıldı

15. Toplantısını yapan dostlar meclisine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’te konuk oldu.

Bürokrasiden, iş dünyasına pek çok kesimden seçkin isimleri bir araya getiren dostlar meclisi platformunun 15. Toplantısı Evren Sanayi’de bulunan Torutoys Alışveriş Merkezinde yapıldı.

Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru Evsahipliğinde gerçekleşen toplantıya Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Tkdk Şanlıurfa İl Koordinatörü Mehmet Ekinci, Mhp İl Başkanı İbrahim Özyavuz, Saadet Partisi İl Başkanı Halil Yiğit,  Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru, Ceylanpınar Eski Belediye Başkanı Sait Atilla, Şanlıurfa Vakfı Şanlıurfa Şube Başkanı Süleyman Gök, Şanlıurfa Belediyesi, Şanlıurfa İl Genel Meclisi ve Ak Parti İl Encümenleri, Avukatlar, Öğretmenler, Doktorlar muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda çeşitli bölgelerden arap kökenli iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Çeşitli konuların konuşulduğu toplantıda açılış konuşmasını yapan Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru, 10 arkadaşla fikir edilinerek girilen bu yolda bölgenin kanayan yaralarının masa yatırıldığı dost meclisi platformunun çözüm konusunda çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

 

Bölgenin kanayan yaralarına çözüm yolları bulmak için biraya gelenlerin ortak fikirde buluştuğunu belirten Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, dost meclisine teşekkür ettiğini ifade etti.

 

Bu coğrafyada ayakta kalabilmek için büyük devlet olmak gerektiğini ifade eden Vali Güvenç, “Türkü, Arabı Ve Kürdü ile bizimle oynamamaları için büyük devlet olmak zorundayız. Bir olmak zorundayız yakalarımıza yapışmamaları için. Büyük iki kıta olan ve Müslüman olan devletler büyük devlet olamadığı için ekmeğe muhtaç birbirlerini öldürtürüler. Buna izin vermememiz gerekiyor” dedi.


Dost meclisi 15. İstişare toplantısına katılanların kısa konuşmalar yaptığı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.