banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Doktor Ferhat Göçer'den samimi itiraflar
Şebnem Özcan, bu hafta son yılların en popüler müzik adamlarından birisi olan Ferhat Göçer'in evine konuk oldu.

 ** Aşkımıza Bakalım' adlı son albümünüzü piyasaya çıkardınız. Sinan Akçıl, Sezen Aksu ve Nazan Öncel gibi önemli isimler sizin için bir araya geldi. Sonuçtan tam anlamıyla memnun kaldınız mı?

Mutlaka. Her albümde geçmişteki tecrübelerimle ya da gördüğüm eksiklikleri tamamladığım bir albüm oldu.

** ‘Götür Beni Gittiğin Yere', ‘Kalp Kalbe Karşı Derler', ‘Yastayım', ‘Cennet' ve diğerleri... Hemen hemen sizin söylediğiniz bütün şarkılar neden bir numara oluyor?

Zannedersem benim zevk ve değer konumlandırmamla toplumun beğeni durumunun ortak bir noktada buluşmasıyla alakalı bir şey...

** Şarkı seçerken nasıl bir yönteminiz var?

Bir kere sözler birbirlerine grift olmalı, melodi sözü, söz melodiyi desteklemeli. Altında bir hikaye olmalı şarkının. Şarkılar ‘iceberg' gibi görünüyor ama suyun altında büyük yaşanmışlıklar var.

** Size muhteşem bir şarkı getiriyorlar, dinliyorsunuz ve o anda ne hissediyorsunuz?

Sağ omuzum titriyor. Hafif bir ürperti oluyor. Vücuduma bedenime nüfus edebilmeli, bunu hissettiğim anda o şarkıda gerçekten bir pislik olduğunu düşünürüm, bizim tabirimizle.

** Urfalı bir tenor aynı zamanda Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde cerrahlık yapıyor...

17 sene bir fiil cerrahlık yaptım. Hekim olma planlarım annem babamın istediği doğrultusunda var olan bir şeydi. Ama 2005 yılına kadar ümidim kaybolmaya başlamıştı, albüm çıktığı bir dönemde artık herhalde müzikle ilgili bir şey yapamayacağım, dönüp hekimlik kariyerimi yapayım diye düşündüm. Ne zaman ‘Yastayım' ‘Dön Diyemedim' girdi müzik dünyasına benim de müzikle ilgili kariyer yapma hayallerim yeşerdi. Hep düşünsem bile müzik yapmak için dünyaya geldiğimi, bunun için geç kaldığımı düşünmeye başlamıştım. Artık hayatıma bir müzisyen olarak devam etmeyi düşünüyorum.

** Masanızda hasta kaldığı, canlı girip ameliyatta vefat ettiği olmuştur. Kendinizi o haldeyken nasıl hissediyorsunuz ?

Çok sallandığım dönemler oldu bu konuyla ilgili. Önemli olan vicdanınızın rahatlığıdır. Siz elinizden geleni yapmış mısınızdır, yapmamış mısınızdır?

** Doktorluk kariyeriniz boyunca sizi çok etkileyen bir vaka oldu mu?

Asistanlık zamanımda ilk kaybettiğim vaka beni çok etkilemiştir. Abidin'di ismi. 6 kez mide ameliyatı geçiren bir hastamdı. Abidin öldükten sonra Abidin'e uzun bir şiir yazdım. O şiir hâlâ duruyor. Mavi gözleri, beyaza çalan kıvırcık saçları vardı. Öyle bir şey ki arkadaş gibi olmuştuk. Ağır operasyonun sonunda kurtaramadık. Ailesiyle tanıştırmıştı beni, ona şarkı söylüyordum. Öldükten sonra bayağı bir sarsıldım. Ben Abidin'i ellerimde kaybettim. Kelime-i şahadet getirdi yanımda.

YAKINLARIMI ASLA TEDAVi ETMEM

Ben yakınlarıma kızıma, anneme, aşkım Ömür'e, babama asla müdahale edemem. Ameliyatlarda çorabıma kadar kan içinde kalıyorum ama onların bir yeri kesilse elim ayağım titrer. Ben kızım Yağmur'a iğne vuramam. Yağmur'a iğne vurulduğu zaman apartmanı terk ederim.

ESKiLERLE DÜET YAPMAK iSTERDiM

** İstediğiniz, hep hayalini kurduğunuz bir sanatçı var mı?

Zeki Müren ve Tanju Okan. Cem Karaca da öyle. İsterdim ki onlar hayattayken ben var olayım da onlarla düet yapabileyim.

** Herkes sizi dinliyor peki siz kimi dinliyorsunuz?

Ben Emre Aydın'ı dinliyorum. Kenan Doğulu'yu dinliyorum.

** Siz Urfalı'sınız, peki Güneyliler'e özgü yöresel alışkanlıklarınızı Ömür Hanım'a da aşıladınız mı?

Acı. Başka hiçbir yöresel alışkanlığımı aşılayamadım Ömür'e. Acılı yemek yemeye alıştırdım onu. Eskiden acısız yemekleri tercih ederdi.

** Mutfağa girer misiniz sık sık?

Girerim ve severim de. Biftek, pirzola, köfte... Bir de mangal partiler yapıyoruz.

SiYASETi HiÇBiR ZAMAN DÜŞÜNMEDİM

** Açılım hakkında ne düşünüyorsunuz?

Türkiye'de kültür farklılıkları, sınıf farklılıkları olacaktır ama din, dil, Türk, Kürt ayırımının tamamen ortadan kalkacağı ve bir Türk bilincinin oluşacağı günün özlemi içersindeyim. Memleketimizin her yerinde sosyal sınıf farklılıklarının ortadan kalkacağının hayali içindeyim.

** Bu söylediklerinize gerçekten inanıyor musunuz?

Elbette bu olacak. Ülkeme hizmet eden her türlü samimi fikre açık olan bir insanım. Kahvaltıya da katıldım. Bence samimiydi.

** Bir gün sizi siyasetin içinde görebilir miyiz?

Devamı için tıklaynız!...

RÖPORTAJ: Şebnem ÖZCAN / Bugün

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.