banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Doğu'ya kadrolu, Batı'ya ücretli öğretmen

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan 40 bin öğretmen ataması konusuna terör problemi damgasını vurdu. Geçtiğimiz yıllarda Doğu'da birçok ücretli öğretmenin terör örgütü propagandası yaptığını belirleyen Bakanlık, Doğu'da kadrolu batıda ücretli öğretmen formülünü devreye koyacak.

Terör meselesi sebebiyle Doğu illerindeki öğretmen açığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde yapacağı 40 bin öğretmen atamasında uygulayacağı pozitif ayrımcılıkla sona erecek.

Bu kapsamda Ankara'ya 400, İzmir'e 140, Adana'ya 450 ve Bursa'ya 470 civarında yeni öğretmen atayacak olan Bakanlık, özellikle terör probleminin yaşandığı illere çok sayıda öğretmen atayacak.

Bakanlık, Diyarbakır'a bin 500, Mardin'e bin 540, Şanlıurfa'ya 2 bin 900, Şırnak'a bin 800 civarında öğretmen ataması yapacak. Terör meselesinin baş gösterdiği illerin başında yer alan ve geçtiğimiz yıl depremin yıktığı Van'a ise bin 560'a yakın öğretmen atayacak olan Bakanlık, Bitlis'e 900, Erzurum'a bin 270, Hakkâri'ye ise 583 öğretmen ataması gerçekleştirecek.

10 Eylül'de yapılacak olan 40 bin öğretmen atamasında batı illerine pek kontenjan ayırmayan Bakanlık, atamalar sonrasında batı illerinde ortaya çıkacak olan öğretmen açığını ücretli öğretmelik sistemiyle kapatacak.

Geçtiğimiz dönemlerde Milli Güvenlik Kurulu'nun da gündemine gelen doğu illerinde görevlendirilen ücretli öğretmenlerin "Terör örgütü propagandasını yaptıkları" konusu sebebiyle bundan böyle Doğu illerine kadrolu öğretmen ataması yapılmasında hassasiyet gösterileceği öğrenildi.

Diğer taraftan yapılacak olan atamalarda birçok Avrupa ülkesinin bile nüfusu ikiye katlayan İstanbul'un aslan payını aldığı ortaya çıktı.

Bakanlık İstanbul'a ise 4 bin 500'den fazla öğretmen ataması gerçekleştirecek. Öte yandan en az öğretmen ataması ise 43 öğretmenle Yalova'ya yapılacak.

Bu çerçevede Edirne'ye 82, Erzincan'a 84, Aksaray'a 85 öğretmen ataması yapılacak. Ayrıca önceki yıllarda birçok öğretmen ataması gerçekleştirilen Tunceli'ye ise 70 öğretmen atanacak.

Kaynak: Türkiye

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.