banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Hoca hutbede Sur fırsatçılarına tepki

Diyarbakır Ulu Camii İmam Hatibi Osman Yağmur, hutbesinde şiddet olaylarının bölge halkına verdiği zararlara dikkat çekerek, oluşan mağduriyetleri fırsata çeviren nakliye ve emlakçılara tepki gösterdi.

“İç çekişmeler ve söylemler ile birbirimizin gücünü kırmayalım”

Müslümanların vahdetine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajları veren Osman Yağmur, “Müslümanlar karşılaştıkları zorluklara karşı mücadele etmelidir. Kardeşlerimize iyi davranmalıyız. Aksi takdirde küfrün oyuna geliriz. Allah, ittifakı emrediyor. Bugün Müslümanlar bir araya gelmelidir. Küfür, Suriye’de 400 bin insanı katlediyor. Aramızdaki iç çekişmeler ve söylemler ile birbirimizin gücünü kırmayalım.” dedi.

“Asıl zalim milletin kanını emenler ve fırsatçılardır”

Hutbesinde cami cemaatine bir uyarıda bulunmak istediğini belirten Yağmur, “Biz bazı zalimleri dışarıda arıyoruz. Asıl zalim, son yaşanan olaylarda Sur’dan taşınarak şehrin diğer ilçelerine yerleşen vatandaşlara nakliye 20 TL iken 500 TL’ye ve üstüne çıkaranlardır. Asıl zalim, ev kirası 300 TL iken kirayı bir milyara çıkaranlardır. Fırsatçılık yapanlar, milletin kanını emenler zalimdir. Aklımızı başımıza almalıyız. Akıl ve vicdan sahibi insanlar, bela ve musibetler gelmeden önce fark eden insanlardır.” şeklinde konuştu. (M. Hüseyin Temel/M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.