banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Dinsizlerin Planını Bozan Adam

AK Parti Gençlik Kolları Üstad Bediüzzaman’ın ölüm yıldönümü münasebetiyle düzenlediği panele yoğun ilgi vardı.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollar tarafından düzenlenen panel Ekrem Özaydınlı’nın sunumuyla Urfa City AVM’de gerçekleştirildi. Geceye AK Parti İl Başkan vekili Av. Yusuf Eğilmez ve teşkilatın tamamı ile yazar ve eğitimcilerin katılması dikkat çekti.

Modaratörlüğünü AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyesi Yunus Emre Kekeç yaparken Mehmet Metiner ve Sadık Yalsızuçanlar konuşmacı olarak katıldılar.

Geceyle ilgili olarak konuşan Şanlıurfa AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Av. Osman Uludağ, Üstad Bediüzzaman’ın yüksek şahsiyeti ve dürüst yaşamı ile Risal-i Nurların önemine dikkat çekti.

Ardından AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan yardımcısı Mustafa Akış; Büyük insanı vefat ettiği şehirde anmanın önemine değindi.

Panelde ilk olarak mikrofonu Mehmet Metiner aldı. Metiner;Üstadın yaşam felsefesini anlattı. “Ekmeksiz yaşarım Hürriyetsiz asla” sözlerini irdeledi. Metiner; Üstad dindar bir cumhuriyetçiydi.  Laikliği güzel tarif etmişti. Ne devlet dinin sahibi olsun ne de din baskı aracı olsun isterdi. Bugünkü laikçilerin laikliği farklı yorumlaması dürüstçe değildir” dedi. Bediüzzaman’ın sürgün hayatından da bahseden Metiner; Hiçbir suç delili olmamamsına rağmen sürgünlerde yaşaması ve cezaevlerine konmasının yanında defalarca zehirlenmesi onun tabiri ile kış mevsimi olmasından kaynaklanıyordu. Bugün yaşanılabilir bir Türkiye varsa Üstad Bediüzzaman Said Nursi sayesindedir.

 

BEDİÜZZAMAN HALA YAŞIYOR

Üstad bediüzzaman’ın şehit olduğu ve şehitlerin de ölmeyeceğini belirten Metiner; “Üstad mutlak şehittir. Fikirleriyle şimdi tüm dünyada yaşıyor ama ona zulmedenler silindiler. Üstad dünyanın her yerinde tanınıyor ve yaşıyor” dedi.

 

FAİLLİ MEÇHULLERİ SORANLAR ÜSTADI ANAMIYOR

80 öncesi failli meçhullerin araştırılmasını isteyenler üstadın kabrinin nerede olduğunu bile soramıyorlar. Üstad kış mevsimindeydi. Biz artık yaz mevsimine geldik. Allah demenin yasak olduğu bir dönemden kimsenin inancından dolayı zulüm edilmediği bir döneme giriyoruz. Ne silahlıların ne de silahsızların bize zulm ettiği bir dönem sona eriyor. Halkın iktidarı başladı” dedi.

 

YALSIZUÇANLAR; O KAMİL İNSANDI

Sadık Yalsızuçanlar ise Üstadın ne kadar hoş görülü olduğundan bahsetti. Yalsızuçanlar; her dönemde nasıl ki Yezitler varsa İmam Hüseyinler olmuştur. Firavunlar çıkmışsa Hz. Musalar çıkmıştır. Üstad da nereye gitmişse karşısına ceberut biri çıkmıştır. Hep üstada Zulm etmişlerdi. Buna rağmen üstad kendisine zulm edenlerin listesini çıkarıp hakkını tek tek helal etmiştir. Bir de vasiyet etti; “intikamımı almayınız” dedi. İşte kamil insan böyle olur” dedi.

Fakat üstad zalimlerin ve kafirlerin oyununu bozan bir adamdı. Yıllar önce bir gazete Üstadın resminin altına “dinsizlerin planını bozan adam” demişti.

 

URFA İSLAMIN BİR MERKEZİDİR

Üstadın ilime başlaması ve hayatından kesitler sunan Yalsızuçanlar; Abdulkadir Badıllı’nın Üstad ile tanışması ilginçtir. Üstda, Badıllı’ya sorar “Urfa’dan Van’ yol varmıdır?” Badıllı evet der. Üstad; Van’dan Bağdat’a varmıdır?” Badıllı; bilmediğini ifade eder. Üstad; Urfa, Van, Bağdat İslamın üç merkezidir” der. Urfa taşıyla toprağıyla mübarek bir şehirdir” der. Daha sonra soru cevap faslı ile panel sona erdi.

 

 HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ!...

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.