banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Deli Bayramı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü

 

Milli Eğitim Konferans Salonu’nda düzenlenen, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kadir Kırıcı’nın yönettiği ve Haliliye Belediyesinin açtığı kurslarda eğitim gören kursiyerlerin sahne aldığı “Deli Bayramı” isimli oyuna; Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkan Yardımcıları Aysel Göncü Haci Kanduza, Mehmet Selim Polatkan ve Osman Uludağ, Karaköprü Belediye Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Akyol ve Haliliye Belediye Meclis Üyeleri ile sanat severler katıldı.

Tiyatro öncesinde gelen konuklar, Haliliye Belediyesinin Sanat Atölyesi’nde resim eğitimi alan öğrencilerin kaleminden çıkan eserleri incelediler. Öğrencilerin sanat eserlerini büyük beğeniyle inceleyen konuklar, daha sonra tiyatro gösteriminin yapıldığı salona geçti. Turgut Özakman’ın yazdığı ve konusu ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde geçen Deli Bayramı adlı oyun, yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Büyük keyifle oyunu izleyenler, alkışlarıyla sahnedekilere zaman zaman eşlik etti.

Ülkenin sosyoekonomik durumunun trajik komik bir dille anlatıldığı oyunun bitiminde Başkan Demirkol, sahneye çıkarak oyunculara karanfil takdiminde bulundu. Sahne alan tüm öğrencilerin amatör olarak başladığını ve Haliliye Belediyesinin tiyatro kursunda gördükleri eğitimlerle böyle profesyonel bir oyun sergilediklerini anlatan Başkan Demirkol, “Haliliye Belediyesi olarak kültüre vermiş olduğumuz önemin bir nişanesi olarak, bu eseri en güzel şekilde icra ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Kadir Kırıcı Bey’e de böyle güzel bir eserin hazırlanmasında emek verdiği için de teşekkür ve tebrik ediyorum. Ben bu gençlerimizin sanata, kültürümüze ve tarihimize en güzel şekilde katkı sunacaklarına inanıyorum. Bu şekildeki oyunlarımız ve çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.