banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Dede Garkın misafirleri Urfa'dan ayrıldılar

 2. Dede Garkın Sempozyumu " için İran, Irak, Suriye ve Türkiye'nin değişik illerinden gelen misafirler şehrimizden ayrıldı.

Şanlıurfa Öğretmenevi'nde bir araya gelen misafirler Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ın böyle bir etkinlik düzenlemesinden ve kendilerini bu kadim şehre davet etmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Şanlıurfa'da gerçekleştirilen bu sempozyumu kardeşlik, dostluk ve samimiyetin önemli bir nişanesi olarak gördüklerini belirttiler.

Sempozyum Tertip Komitesi adına Yrd. Doç. Dr. Salih Aydemir de misafirleri uğurlarken Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ın şehir dışında bulunduğunu ve bu etkinliğe katılan tüm misafirlere selamlarını ve saygılarını iletti.

Tertip Komitesi adına Salih Aydemir misafirleri uğurlarken yaptığı açıklamada, "4 günlük beraberliğimizin sonunda ayrılık vakti geldi. Sayın Valimiz daha önceden planlanmış bir programı sebebiyle başka bir vilayete gitmek zorunda kaldığı için sizleri yolculamaya gelemedi. Şanlıurfa, Hz. İbrahim'den beri süregelen zengin bir inanç ve kültür mirasına sahiptir ve bu zenginliği hepsini her dönemde bir arada hoşgörü içinde yaşamasına borçludur. Bu düşüncelerle Dede Garkın ve Alevi yerleşimleri ile ilgili bir organizasyon yapma teklifi geldiği zaman hiç tereddüt etmeden kültürel tarihimizde çok önemli yeri olduğunu bildiğimiz için sempozyumun Şanlıurfa'da yapılmasını önemli bir çalışma olacağını düşünen Sayın Valimiz tarafından sahiplenilmiştir. Umuruyoruz ki sizleri iyi ağırlamış ve memnun edebilmişizdir. İnşallah sempozyumun ürünü olan bildirileri bir araya getirip kitaplaştırdığımızda yaptığımız işin önemini ve anlamının daha iyi anlaşılacağını düşünüyoruz. Çünkü Dede Garkın Ocağı, Dede Garkın süreği alevi Türkmen kültürel çizgisinde en önemli damarlardan biri olmasına rağmen maalesef bu güne kadar yeterince tanınmayan bilinmeyen bir kültür damarıydı. Bunun ortaya çıkartılması adına bir şeyler yapabildiysek kendimizi mutlu ve bahtiyar hissedeceğiz. Hepinize zahmet verip geldiğiniz ve bu organizasyona katıldığınız için teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin Selam ve saygılarını tekrar sizlere iletiyorum. Yolunuz açık olsun" dedi.

Misafirler, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'a iletilmek üzere getirdikleri Kur'an-ı Kerim'i ve hediyeleri Salih Aydemir'e takdim ettiler. Misafirlere Şanlıurfa Valiliği kültür seti hediye edildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.